Apple har försökt tysta ner ett rättsfall mellan Pegatron och dess försäkringsbolag, efter att fall där anställda hos Pegatron delade en kvinnas mycket privata bilder, rapporterar The Telegraph.

Kvinnan skickade 2016 in sin Iphone på reparation till Apple, som skickade vidare den till Pegatrons servicecenter i Sacramento. Medan den befann sig där delades 10 nakenbilder och en sexvideo hon hade på telefonen – via hennes eget Facebook-konto. Hon fick reda på det när vänner började undra varför hon hade delat så privata bilder.

Apple betalade kvinnan flera miljoner dollar i skadestånd i en privat uppgörelse. Pegatron ersatte i sin tur Apple, men när företaget försökte få ersättning av sitt försäkringsbolag spjärnade det emot och Pegatron gick till slut till domstol för att få ut pengarna.

Apple har inte nämnts i dokumenten utan omnämns som ”kunden”, och företagets jurist har påpekat hur känsligt fallet är och att det vill undvika publicitet. Efter incidenten stärkte Apple sina rutiner för reparationer hos underleverantörer och har sedan dess fortsatt att göra så, säger en representant till The Telegraph.