WWDC är precis runt hörnet, och med det även en ny version av Ipad OS. Fortfarande saknar Ipad en miniräknare, ibland till förvåning för nya Ipad-användare. Historien om varför går tillbaka ända till Steve Jobs dagar. Förra året uttalade sig även Apples Craig Federighi om saken:

– Vi vill göra det (en kalkylator, reds. anm.) när vi kan göra det riktigt, riktigt bra. Vi har ärligt talat bara inte kommit för oss att göra det bra ännu, men den dagen kan komma, sade Federighi då.

Nu har en person vid namn Evyatar Mor potentiellt gjort arbetet åt dem. Evyatar Mor visar ett koncept där miniräknaren helt enkelt huserar i Kontrollcenter. Ett tryck på en miniräknarsymbol tar upp en miniräknare ungefär i Iphone-storlek. På så sätt täcker den inte hela skärmen och ser inte onormalt uppblåst ut, som ju var Steve Jobs största stötesten.

Kanske behöver miniräknaren inte vara en separat app på Ipad, utan helt enkelt bara vara något som öppnas från Kontrollcenter, precis som fjärrkontrollen för Apple TV gör numera. Och Shazam för den delen. Här kan du se fler bilder av konceptet.

Läs mer! Ipads mest bortglömda app är ett mysterium

Inga rykten pekar mot att Ipad OS 15 innehåller en miniräknare, men vem vet – kanske finns där en överraskning.

Apple iPad Air 64GB (4th Generation) Pris vid test: 6386 kr.

Bästa pris just nu: 6399 kr