Rättegången mellan Apple och Epic har visat sig vara en guldgruva för de som är nyfikna på hur Apple arbetar internt och hur högsta cheferna tänker om olika saker.

Twitterkontot Internal Tech Emails har nu publicerat flera nya mejl som framkommit som en del av de öppet tillgängliga bevismaterialen i rättegången. Det kanske mest intressanta är en mötesagenda med handskrivna anteckningar från Steve Jobs, skickat till övriga ledningsgruppen i augusti 2007. Lustigt nog har han överst på sidan skrivit ”fake Steve Jobs”, en referens till en populär anonym blogg som senare avslöjades som journalisten Daniel Lyons.

På agendan nämns en ”15-tums Macbook Air”. Macbook Air hade inte släppts än när mejlet skickades, och någon 15-tummare har det (hittills) inte blivit. Den första modellen med 13-tumsskärm lanserades i början av 2008 och 2010 kom en 11-tumsmodell som inte har fått någon modern uppföljare efter nylanseringen 2018.

En annan punkt är ”öppna upp mjukvara (EA-spel, andra)?” och Steve Jobs har även kommenterat det i marginalen, för ”Iphone och N45” – det senare var kodnamnet på Ipod Touch.

Ett annat mejl från 2015 har en lång utläggning av dåvarande App Store-chefen Philip Shoemaker om hur Google är bättre på att automatisera appgranskningar och sparar mycket tid jämfört med Apples betydligt mer manuella process.