Uppdatering (2021-11-03):

I juni publicerade Apple en platsannons där man vid två tillfällen nämnde ”Home OS”, något som tyder på att ett nytt operativsystem är under utveckling.

Nu uppmärksammar Macrumors att Apple har lagt upp ytterligare en platsannons där Home OS nämns, något som ger ytterligare vatten på rykteskvarnen.

I den nya platsannonsen nämns ”IOS, Watch OS, TV OS och Home OS” var för sig, så det lär inte handla om ett nytt namn för TV OS.

En tänkbar förklaring är att det handlar om ett nytt namn på mjukvaran för Homepod, Homepod Mini och andra smarta prylar för hemmet.

Apple tros inte lansera några fler produkter förrän till våren, så räkna med att det tar ett tag till innan vi får veta vad Home OS ska användas till.

Tidigare (2021-06-02):

En ny platsannons för en Senior IOS Engineer för Apple Music nämner vid två tillfällen något som kallas för "Home OS". Något som skulle kunna vara ett helt nytt och hittills okänt operativsystem från Apple, rapporterar Macrumors.

I platsannonsen skriver Apple att:

"Du kommer att få jobba med systemingenjörer över Apple, lära dig de inre funktionerna för IOS, TV OS och Home OS och optimera din kod för prestanda på sätt som bara Apple kan. Kom och gå med i vårt team och gör riktig skilllnad för musikälskare världen över.

Apple Music Frameworks-team har teknologi-stacken som möjliggör den systemintegrerade Apple Music-upplevelsen på alla våra mobila plattformar: IOS, Watch OS och Home OS."

Operativsystemet skulle kunna vara något helt nytt eller en ommärkning av ett existerande operativsystem.