Uppdaterad (2021-07-07): 

Nu ska det snart bli möjligt att synka spellistor offline, direkt till sin Apple Watch. Spotify tillkännagav denna funktion redan i maj, men än så länge har funktionen inte dykt upp för de flesta användare.

Flera användare på Reddit samt sajten Gadgets & Wearables har noterat att funktionen dykt upp för flera användare. 9 to 5 Mac har frågat Spotify när funktionen kommer vara utrullad till alla användare, men ännu inte fått svar.

Tidigare har Spotify sagt att det rör sig om några veckor.

Spotify släppte en ny version av sin app för mobilen i juli, och det rekommenderas att använda den senaste versionen för att funktionen ska dyka upp, även om detta lär vara en nyhet som slås på på serversidan.


Tidigare (2021-05-21):

Spotify gör det nu möjligt att ladda ner spellistor, album och podcasts på Apple Watch för att spela upp dem offline. Användare kommer kunna strömma ljud i upp till 96kbps samt lägga till och radera Spotify-innehåll på sin mobil och synkronisera med smartklockan.

"Att ha möjligheten att ladda ner musik och podcasts kompletterar den existerande funktionen att kunna strömma dina favoriter till din klockan, och nu behöver du inte ens ta mobilen med dig", skriver Spotify själva i ett pressmeddelande.

Den nya offline-lyssning finns ute nu för Apple Watch Series 3 eller senare. För att kunna använda funktionen krävs ett Spotify Premium-abonnemang och Watch OS 6.0 eller senare. Spotify rekommenderar dock att du kör Watch OS 7.1 eller senare.

Läs också: Storytels ljudböcker på väg till Spotify