Apples streamingtjänst må ha haft en försiktig start med lite innehåll, men numera finns det mycket kvalitetsinnehåll via tjänsten att njuta av i tv-soffan. Om du dessutom fått Apple TV Plus på köpet när du införskaffat dig en Apple-pryl måste du såklart utnyttja ditt gratisabonnemang! Här är serierna och filmerna vi tycker du ska sätta dig ned och streama först.

Läs också:


Gary Oldman i serien Slow horses.

Slow horses

Gary Oldman som agent? Vi behöver knappt veta mer, vi bänkar oss i soffan. Den här serien handlar om ett gäng uträknade agenter på en avdelning av MI5 som måste navigera runt spionvärlden för att försvara England. Ett fyndig spiondrama för dig som gillar sådant.

Genre: Thriller
Betyg IMDB: 7,9

Se Slow horses på Apple TV Plus här


Adam Scott, Zach Cherry, John Turturro och Britt Lower i serien Severance.

Severance

Mark (Adam Scott) leder ett team på företaget Lumon Industries. Deras minnen har splittrats kirugiskt mellan deras arbetsliv och privatliv. När en mystisk kollega dyker upp utanför arbetstid påbörjas resan för att upptäcka sanningen om deras jobb. Första säsongen togs emot mycket väl och en andra säsong är på gång.

Genre: Thriller
Betyg IMDB: 8,7

Se Serverande på Apple TV Plus här


Här syns Ashly Burch och Imani Hakim i en scen från Mythic Quest.

Mythic Quest

Mythic Quest är tillbaka med en tredje underhållande säsong om livet i spelindustrin. Serien handlar om MMORPG-spelet Mythic Quest och de färgstarka personerna som skapar det. Vi bjuds på cynisk humor blandat innerliga ögonblick och skådespelarna balanserar proffsigt genom det välskrivna manuset.

Genre: Komedi
Betyg IMDB: 7,8

Se Mythic Quest på Apple TV Plus här


Maya Rudolph spelar Molly Novak i serien Loot. Här syns hon spegla sig i en lila klänning.

Loot

Molly Novak skiljer sig från sin make efter 20 år tillsammans. Molly har dock helt andra problem än de flesta av oss. Hon står med 87 miljarder dollar och behöver både hitta sig själv och komma på vad hon ska göra med pengarna (mycket liten spoiler: hon engagerar sig i sin välgörenhetsstiftelse). Maya Rudolph spelar Molly i den här roliga serien som än så länge finns ute med en säsong. Räkna med i alla fall en säsong till, det har Apple bekräftat.

Genre: Komedi
Betyg IMDB: 6,7

Se Loot på Apple TV Plus här


Cherry

Cherry

Cherry ska precis ta studenten och har träffat sitt livs stora kärlek. Efter att ha blivit värvad till armén och tillbringat två år i Irak drabbas han av ptsd, något som botas med tunga opiater när han kommer hem. Både han och hans fru är snart nere i ett tungt drogberoende och tvingas hitta desperata lösningar för att finansiera det. En rå skildring av opiumkrisen i USA, som vågar ta intressanta och nytänkande konstnärliga uttryck.

Genre: Drama
Betyg IMDB: 6,6

Se Cherry på Apple TV Plus här


Ted Lasso

Ted Lasso

Amerikanska fotbollstränaren Ted Lasso blir anställd av ett engelskt fotbollslag, trots total avsaknad av erfarenhet. Ted tar sig an det hela med omättlig entusiasm och nyfikenhet när han får utstå den ena kulturkrocken efter den andra. I huvudrollen ser vi Jason Sudeikis, kanske mest känd för sin tidigare medverkan i Saturday Night Live. De två första säsongerna fick ett varmt mottagande och den tredje ska vara på gång, men det sägs bli den sista.

Genre: Komedi
Betyg IMDB: 8,8

Se Ted Lasso på Apple TV Plus här


On the rocks

On the Rocks

Sophia Coppolas kritikerrosade film som skildrar en fader-dotter-relation många kan relatera till. Laura lever det till synes perfekta livet i New York med en ambitiös man och två döttrar. Men när äktenskapet börjar knaka besätmmer hennes pappa, som inte alltid vet var gränsen går, för att ta det hela i sina egna händer. Snart finner sig Laura i diverse dråpliga situationer till följd av sin pappas ohämmade upptåg.

Genre: Drama
Betyg IMDB: 6,4

Se On the Rocks på Apple TV Plus här


The Morning Show

The Morning Show

När Metoo-rörelsen drar igång skakas ett av USA:s största morgonprogram när en av deras främsta stjärnor anklagas för sexuella övergrepp. Här får vi följa hur medarbetare, vänner och familj kämpar för att hantera situationen. Samtidigt värvas en ny programledare som inte alls har lust att rätta sig i ledet. En serie som tar sig an ett otroligt känsligt och viktigt ämne på ett nyanserat sätt med fantastiska skådespelarprestationer från bland annat Jennifer Aniston, Reese Witherspoon och Steve Carell. Den tredje säsongen bör dyka upp i höst.

Genre: Drama
Betyg IMDB: 8,3

Se The Morning Show på Apple TV Plus här


Dickinson

Dickinson

Emily Dickinson är idag en av de mest kända poeterna genom tiderna. Här får vi följa denna excentriska själ som kämpar för att hitta sin egen röst i en värld där kvinnor konstant tystas. Dickinson må utspela sig under 1800-talet, men med en tydlig, nutida touch. Alla tre säsonger finns att streama på Apple TV Plus!

Genre: Drama
Betyg IMDB: 7,6

Se Dickinson på Apple TV Plus här


Servant

Servant

Dorothy och Sean är ett rikt par i Philadelphia som bestämmer sig för att anställa en barnflicka till deras son Jericho. Twisten? Deras barn dog bara några veckor gammal och barnet hon passar är egentligen bara en realistisk docka de har skaffat för att Dorothy ska kunna hantera sin sorg. Det visar sig däremot att barnflickan tar sitt jobb på lite för stort allvar… Och vad hände egentligen med Jericho? En psykologisk thriller med en karaktäristisk, oförutsägbar premiss som sig bör i alla M. Night Shyamalan-verk. Tre hela säsonger finns att se på Apples streamingtjänst och avsnitten i den fjärde har börjat släppas.

Genre: Thriller, skräck
Betyg IMDB: 7,5

Se Servant på Apple TV Plus här!


For all mankind

For all mankind

I en alternativ värld där Sovjet vann det så kallade racet till månen 1969 mot USA trappas det kalla kriget upp med nya, ännu mer grandiosa mål. När Sovjet dessutom inkluderar en kvinna i sitt team som landar på månen tvingas även USA introducera en mer mångfaldig grupp astronauter. Tre säsonger finns att se på Apple TV Plus. En fjärde säsong borde dyka upp i år.

Genre: Drama
Betyg IMDB: 8,0

Se For All Mankind på Apple TV Plus här!


defending jacob

Defending Jacob

Andy och Laurie lever ett fint förortsliv i Massachusetts. Men deras ordnade tillvaro vänds upp och ned när deras 14-åriga son Jacob anklagas för att ha mördat sin klasskompis. Andy, som jobbar som åklagare, kämpar med att ta reda på sanningen samtidigt som hans föräldrainstinkt inte vill något hellre än att tro att Jacob är oskyldig. När rättegången kommer allt närmare måste han ställa sig frågan hur väl han egentligen känner sin egen son?

Genre: Drama
Betyg IMDB: 7,8

Se Defending Jacob på Apple TV Plus här