Apples streamingtjänst har haft något av en uppförsbacke när det handlar om att introducera bra serier och filmer, men trots ett tunt utbud har de lyckats producera några guldkorn genom åren. Om du nu dessutom fått Apple TV Plus på köpet när du införskaffat dig en Apple-pryl måste du såklart utnyttja ditt gratisabonnemang! Här är serierna och filmerna vi tycker du ska sätta dig ned och streama först.

Läs också:

Cherry

Cherry

Cherry ska precis ta studenten och har träffat sitt livs stora kärlek. Efter att ha blivit värvad till armén och tillbringat två år i Irak drabbas han av ptsd, något som botas med tunga opiater när han kommer hem. Både han och hans fru är snart nere i ett tungt drogberoende och tvingas hitta desperata lösningar för att finansiera det. En rå skildring av opiumkrisen i USA, som vågar ta intressanta och nytänkande konstnärliga uttryck.

Genre: Drama
Betyg IMDB: 6,6

Se Cherry på Apple TV Plus här


Ted Lasso

Ted Lasso

Amerikanska fotbollstränaren Ted Lasso blir anställd av ett engelskt fotbollslag, trots total avsaknad av erfarenhet. Ted tar sig an det hela med omättlig entusiasm och nyfikenhet när han får utstå den ena kulturkrocken efter den andra. I huvudrollen ser vi Jason Sudeikis, kanske mest känd för sin tidigare medverkan i Saturday Night Live. Den första säsongen fick ett varmt mottagande, vilket såklart innebär att en andra säsong kommer gå att streama senare i år.

Genre: Komedi
Betyg IMDB: 8,7

Se Ted Lasso på Apple TV Plus här


On the rocks

On the Rocks

Sophia Coppolas kritikerrosade film som skildrar en fader-dotter-relation många kan relatera till. Laura lever det till synes perfekta livet i New York med en ambitiös man och två döttrar. Men när äktenskapet börjar knaka besätmmer hennes pappa, som inte alltid vet var gränsen går, för att ta det hela i sina egna händer. Snart finner sig Laura i diverse dråpliga situationer till följd av sin pappas ohämmade upptåg.

Genre: Drama
Betyg IMDB: 6,5

Se On the Rocks på Apple TV Plus här


The Morning Show

The Morning Show

När Metoo-rörelsen drar igång skakas ett av USA:s största morgonprogram när en av deras främsta stjärnor anklagas för sexuella övergrepp. Här får vi följa hur medarbetare, vänner och familj kämpar för att hantera situationen. Samtidigt värvas en ny programledare som inte alls har lust att rätta sig i ledet. En serie som tar sig an ett otroligt känsligt och viktigt ämne på ett nyanserat sätt med fantastiska skådespelarprestationer från bland annat Jennifer Aniston, Reese Witherspoon och Steve Carell.

Genre: Drama
Betyg IMDB: 8,4

Se The Morning Show på Apple TV Plus här


Dickinson

Dickinson

Emily Dickinson är idag en av de mest kända poeterna genom tiderna. Här får vi följa denna excentriska själ som kämpar för att hitta sin egen röst i en värld där kvinnor konstant tystas. Dickinson må utspela sig under 1800-talet, men med en tydlig, nutida touch. Nu finns två säsonger att streama på Apple TV Plus!

Genre: Drama
Betyg IMDB: 7,4

Se The Morning Show på Apple TV Plus här


Servant

Servant

Dorothy och Sean är ett rikt par i Philadelphia som bestämmer sig för att anställa en barnflicka till deras son Jericho. Twisten? Deras barn dog bara några veckor gammal och barnet hon passar är egentligen bara en realistisk docka de har skaffat för att Dorothy ska kunna hantera sin sorg. Det visar sig däremot att barnflickan tar sitt jobb på lite för stort allvar… Och vad hände egentligen med Jericho? En psykologisk thriller med en karaktäristisk, oförutsägbar premiss som sig bör i alla M. Night Shyamalan-verk. De två första säsongerna finns att se på Apple TV Plus och en tredje säsong ska vara på väg.

Genre: Thriller, skräck
Betyg IMDB: 7,5

Se Servant på Apple TV Plus här!


For all mankind

For all mankind

I en alternativ värld där Sovjet vann det så kallade racet till månen 1969 mot USA trappas det kalla kriget upp med nya, ännu mer grandiosa mål. När Sovjet dessutom inkluderar en kvinna i sitt team som landar på månen tvingas även USA introducera en mer mångfaldig grupp astronauter. De två första säsongerna finns nu att se på Apple TV Plus, och en tredje säsong är på väg. I rollerna ser vi bland annat ingen mindre än svenska Joel Kinnaman.

Genre: Drama
Betyg IMDB: 7,8

Se For All Mankind på Apple TV Plus här!


defending jacob

Defending Jacob

Andy och Laurie lever ett fint förortsliv i Massachusetts. Men deras ordnade tillvaro vänds upp och ned när deras 14-åriga son Jacob anklagas för att ha mördat sin klasskompis. Andy, som jobbar som åklagare, kämpar med att ta reda på sanningen samtidigt som hans föräldrainstinkt inte vill något hellre än att tro att Jacob är oskyldig. När rättegången kommer allt närmare måste han ställa sig frågan hur väl han egentligen känner sin egen son?

Genre: Drama
Betyg IMDB: 7,9

Se Defending Jacob på Apple TV Plus här