Testad produkt: Mophie Powerstation All-in-one
Pris: 1 590 kronor hos Apple

Att ha en powerbank i väskan är inte längre särskilt ovanligt. Vi har nog alla dragit fram mobilen på bussen bara för att inse att vi glömt ladda den och haft långt till närmaste laddare. Men då gäller det också att du har rätt sladd med dig, vilket inte är det lättaste om du har Iphone, Ipad, Airpods och Apple Watch. Men Mophie säger sig ha löst det problemet.

Betyg 4 av 5

Omdöme

Mophie Powerstation har inte särskilt stor batterikapacitet och känns, med tanke på prislappen, inte särskilt lyxig. Den har en snabbladdningsport men övriga laddningssätt är inte direkt snabba. Dock vägs det upp av att du kan ladda alla dina Apple-prylar samtidigt, inklusive Apple Watch.

Positivt

  • Usb-c pd snabbladdning med 18 watt
  • Kan ladda fyra enheter samtidigt
  • Apple Watch laddning!

Negativt

  • Apple Watch laddaren sitter på fel ledd
  • Väl högt pris
  • Tråkig finish
 

Design och konstruktion

Mophie brukar tillverka produkter med bra byggkvalitet och Powerstation är inget undantag. Där konkurrerande batterier kan kännas billiga eller bräckliga känns denna snarare rejäl och tålig. Undersidan och ramen runt ovansidan är i gummiliknande material, så att den inte ska halka omkring. Vad som beskrivs som en ”metallisk ram” känns dock mer som plast, om än rejäl sådan. Med tanke på priset hade vi nog väntat oss en lyxigare upplevelse.

Mophie powerstation all-in-one
Foto: Mophie

Funktioner och användarupplevelse

I överkant hittar vi en usb-c-port som både används för att ladda upp batteriet och för att ladda större och mer strömslukande apparater. Där finns även en usb-a-port för att ladda enklare apparater, som tillbehör. Eller en extra mobil om usb-c-porten är upptagen.

Ovansidan av batteriet är en trådlös qi-laddare där du kan lägga många nyare trådlösa hörlurar, eller för all del mobiler om alla sladdar redan är upptagna.

Där sitter också Powerstations unika finess, nämligen Apple Watch-laddaren. Du kan antingen ha den i nedfällt läge och bara lägga klockan ovanpå. Eller så kan du fälla upp den för sängbords-läge, som Mophie säger. Problemet med det är att den fälls upp längs med batteriet, så om det ligger något på Qi-laddaren ser du inte klockan från sängen!

Mophie powerstation all-in-one
Foto: MophieNog borde Apple Watch-laddaren vridas 90 grader?!

Prestanda och effekt

Battieriet inuti är på 8 000 mAh, vilket är okej men inte jätteimponerande. Mophie menar dock att det ger ytterligare 42 timmars driftstid. För vad är de lite luddiga med. Men visst borde den kunna ladda upp en mobiltelefon två gånger och då är två dygns driftstid inte orimligt.

Usb-c-porten stöder Power Delivery upp till 18 watt, vilket är mycket bra för mobiler och bra för Ipad. Vi mätte upp nio volt vid två ampere i det senare fallet, så det stämmer på pricken.

Qi-laddaren på ovansidan levererar dock bara fem watts laddning, vilket är synd. Med tanke på Apple-inriktningen hade det varit kul med 15 watts Magsafe-laddning.

Mophie säger inte något om laddeffekten på usb-a-porten. Vår mätare avslöjar att det är fem volt vid en ampere. Inte så konstigt att de inte skryter med fem watts laddning.

Apple Watch-laddaren är som den är, då klockan bara klarar av fem watts laddning.

Specifikationer

Produkt: Mophie Powestation All-in-one
Testad: maj 2021
Tillverkare: Mophie
Kapacitet: 8 000 mAh
Laddutgångar: Usb-A, usb-c, Qi, Apple Watch
Laddningseffekt: Usb PD 18 watt, QI 5 watt
Storlek: 16 x 18 x 7 cm
Vikt: 109 gram
Rek pris vid test: 1 590 kronor
Pris: 1 590 kronor hos Apple

Betyg: 4 av 5