Eftersom Airtag inte har något hål där du skulle kunna stoppa in en nyckelring eller en rem, måste du skaffa något passande fäste själv. Vid premiären visade Apple upp sina tre grundläggande varianter till hyggliga priser. Konkurrenterna har hittat på billigare, lyxigare eller finurligare varianter som du kan se nedan.

Apple Airtag nyckelring i läder
Foto: Apple

Apple Airtag nyckelring i läder

Själva urtypen för Airtag-tillbehör och lär slinka med i beställningen hos många Airtags-kunder. Har en platt nyckelring i rostfritt stål och själva hållaren i högkvalitativt läder. Finns i blått, brunt eller Product Red.

Pris: 419 kronor hos Komplett

Apple Airtag-loop i läder
Foto: Apple

Apple Airtag-loop i läder

Apples förslag på hur du ska sätta fast en Airtag på exempelvis din resväska, ryggsäck eller handväska. Läderremmen kan fås i sadelbrunt eller Product Red, där den senare färgen gör att en del av pengarna går till Covid-19-forskningen.

Pris: 470 kronor hos Webhallen

Apple Airtag-loop
Foto: Apple

Apple Airtag-loop

Vill du ha en tåligare hållare på väskan kan du välja den här i polyuretan istället för läder. Den går dessutom att få i piggare färger, som brandgul, solrosgul, djupblå marin eller vit. Annars är utformningen och funktionen likadan.

Pris: 349 kronor hos Dustin

Belkin Secure holder med rem
Foto: Belkin

Belkin Secure holder med rem

Den här varianten på loop-hållaren har en betydligt smalare rem, vilket gör att den är lättare att sätta fast på mindre saker. Som vattenflaskan, tipsar Belkin. Mycket billigare än Apples hållare, men också i ett mycket plastigare material. Däremot borgar de upphöjda kanterna för ett bättre skydd mot repor. Fås i vitt, svart, blått eller rosa.

Pris: 139 kronor hos Apple


Belkin Secure Holder med nyckelring
Foto: Belkin

Belkin Secure Holder med nyckelring

Nyckelringen från Belkin är faktiskt inte så dum. Till skillnad från Apples sitter nämligen brickan på samma ledd som nycklarna. Det gör det också lättare att sätta den på din befintliga nyckelring. Låsmekanismen verkar fiffig och säker för att hålla din Airtag på plats, samt att den har upphöjda kanter för att skydda mot repor. Finns i vitt, svart, blått eller rosa.

Pris: 139 kronor hos Apple

Decoded Silicone Loop
Foto: Decoded

Decoded Silicone Loop

En smal, smidig och tålig bagagetag som verkar vara på gång ut i butikerna under juni. Så mycket mer information har vi inte lyckats hitta än. Mer än att den kommer finnas i grått, rosa, svart och vitt.

Pris: 249 kronor hos iphonebutiken

Decoded Leather Keychain
Foto: Decoded

Decoded Leather Keychain

Decoded verkar även ha en nyckelring i läder på gång. Åtminstone om vi får tro på produktnamnet, medan den enda produktbeskrivningen vi sett snarare menar att detta är en bagagetag. Vad som är rätt får vi se om en månad då den här släpps i brunt, rosa eller svart.

Pris: 299 kronor hos iphonebutiken

Hermès Airtag nyckelring
Foto: Hermès

Hermès Airtag nyckelring

Liksom med klockarmbanden får vi också ett lyxutbud av tillbehör från Hermès. På nyckelringen till sportbilen måste du naturligtvis ha en läderbricka med en specialgraverad Airtag. Och den ingår faktiskt i priset! Lädret kan fås i orange, bleu indigo och fauve, som är ett tjusigt sätt att säga brunt.

Pris: 3 995 kronor hos Apple

Hermès Airtag bagagebricka
Foto: Hermès

Hermès Airtag bagagebricka

Vill du hålla koll på ditt exklusiva bagage kan du ju inte ha en smäckig plastbricka. Nej, det ska vara en läderbricka som för tanken till hästsadlar, med sin sadelsöm i kontrasterande färg. Liksom med nyckelringen ingår en specialgraverad Airtag. Brickan kan bara fås i brunt, eller fauve som det nu kallas.

Pris: 4 995 kronor hos Apple

Hermès Airtag väsksmycke
Foto: Hermès

Hermès Airtag väsksmycke

Har du en elegant handväska kan du ju inte ha en klumpig bagagebricka på den. I stället sätter du så klart på ett väsksmycke, som är en bagagebricka med smalare band. Även här ingår en specialgraverad Airtag i priset. Lädret finns i orange, bleu indigo och fauve, med söm i kontrasterande färg.

Pris: 3 295 kronor hos Apple

Moment hard shell mount for Airtags
Foto: Moment

Moment hard shell mount for Airtags

Moment har gått en annan väg än de andra tillverkarna och gjort unika monteringslösningar för Airtags. Som detta vattentäta skal i kolfiber med stoppning för att ytterligare skydda din Airtag. Ett rejält fästmaterial på baksidan gör att du kan klistra fast den på hårda ytor, men även svagt kurvade. Släpps i mitten av juli.

Pris: 20 dollar hos Moment

Moment curved surface mount for Airtags
Foto: Moment

Moment Curved Surface Mount for Airtags

Alla prylar är dock inte plana, då funkar inte hard shell mount. Men då har Moment en liknande lösning i silikon, som visserligen inte är lika slagtålig, men desto lättare att sätta på böjda underlag. Som exempel ger de drönare, cykelsäten, kanoter, musikutrustning och snöslungor. Även denna är vadderad och väl fastsatt är den även vattentät. Släpps i mitten av juli.

Pris: 20 dollar hos Moment

Moment stretch fabric mount for Airtags
Foto: Moment

Moment stretch fabric mount for Airtags

Är det i stället något av tyg du vill hålla koll på har Moment en lösning på det också. Den här tygfickan har ett klister som fäster på alla tyg, samt är lätt och töjbar för att följa med i tygets rörelser. Den borde vara perfekt att sätta i fodret på jackan du inte vill bli av med. Släpps i mitten av juli.

Pris: 20 dollar hos Moment

Nomad Airtag leather key chain
Foto: Nomad

Nomad Airtag leather key chain

Vill du ha en tuffare nyckelring, som dessutom inte visar för alla att nycklarna är spårbara, kan du titta på Nomads. Vill du inte flytta över nycklarna till den här kan du sätta brickan på din befintliga nyckelring. Gjord av kvalitetsläder som får en vacker patina med tiden. Släpps i mitten av juli.

Pris: 399 kronor hos iphonebutiken

Nomad Glasses strap
Foto: Nomad

Nomad Glasses strap

Priset för det mest udda tillbehöret går till Nomad för sin glasögonsnodd. Det är kanske inte det mest stilfulla tillbehöret, men om du tappar bort glasögonen stup i kvarten kanske du får ta den smällen för att slippa leta. Hade varit praktiska till solglasögonen på semestern, men den släpps inte förrän 20 juli.

Pris: 399 kronor hos iphonebutiken

Spigen Airtag Case Rugged Armor
Foto: Spigen

Spigen Airtag Case Rugged Armor

Tuffaste tillbehöret är nog ändå detta från Spigen. Med dess tåliga metall och rejäla karbinhake ser detta ut att vara något att sätta på klätterutrustningen. Eller om bara vill se ut som att man ägnar sig åt äventyrssporter. Haken fungerar även för att öppna en bira. Såld!

Pris: 25 dollar hos Spigen