I samband med det årliga aktieägarmötet för det multinationella konglomeratet Berkshire Hathaway hyllade den berömde affärsmannen och investeraren Warren Buffett Tim Cook som en "fantasiskt chef" för Apple, rapporterar Apple Insider.

"Tim Cook var underskattad ett tag. Han är en av de bästa cheferna i världen. Och jag har sett många chefer. Och han har en produkt som folk absolut älskar. Och det finns en installerad bas med människor och de får tillfredsställelsebetyg på 99 procent" sa Warren Buffett och jämförde också Tim Cooks arbete med hans föregångare Steve Jobs.

"Han (Tim Cook) har hanterat verksamheten så bra. Han kunde inte göra vad Steve Jobs uppenbarligen kunde göra gällande skapande. Men Steve Jobs kunde inte riktigt, tycker jag, göra vad Tim Cook kan göra i många fall."

Hyllningarna vidtog i samband med en fråga gällande varför Berkshire Hathaway valde att sälja vissa Apple-aktier under 2020. Enligt Buffet valde de att senare köpa tillbaka aktierna och sa att försäljningen "förmodligen var ett misstag".

Berskhire Hathaway äger idag cirka 5,3 procent av aktierna i Apple.

Läs också: Warren Buffett - "Kryptovalutor är värdelösa"