Från och med nu är det möjligt att förbeställa de nya prylarna som nyligen visades upp på Apples vår-event.

Prylarna det handlar om är den nya M1-modellen av Imac, de nya M1-modellerna av Ipad Pro, andra generationens Apple TV 4K och Apples nya fjärrkontroll.

Airtag, den lila modellen av Iphone 12 och en lång rad nya tillbehör finns å sin sida redan ute i butikerna.

Exakt när leveranserna kommer i gång är i skrivande stund oklart. Enligt Apple ska det ske under andra halvan av maj, men det finns flera tecken på att 21 maj är datumet som gäller. Mer om det kan du läsa här nedanför.

Läs mer: Allt från Apples vår-event – och nyheterna du antagligen missat

Tidigare:

När Apple presenterade nya produkter på sitt event 20 april höll företaget sig till ett vagare lanseringsdatum än vanligt för allt utom Airtag och Iphone 12 i lila, som släpps i dag. Nya Ipad Pro, Imac och Apple TV 4K ska släppas ”andra halvan av maj”.

Nu rapporterar 9 to 5 Mac att flera källor påstår sig ha ett exakt datum. Bland andra Jon Prosser, som tidigare ofta har haft rätt om den här typen av uppgifter, säger att lanseringen sker 21 maj.

Det datumet syns också i html-koden för ett pressmeddelande som under torsdagen skickades ut av Apple i Storbritannien. Där står det att samtliga nya produkter kommer då, så koden verkar vara gammal då Airtag och lila Iphone 12 kommer tidigare.

Brittiska varuhuset John Lewis angav tidigare att Imac är ”tillgänglig 21 maj” men har nu ändrat till ”ej i lager”.