Juan Joya Borja, även känd som "El Risitas" – ungefär "Fnittret" på svenska – har efter en tids sjukdom gått bort vid en ålder av 65 år. Det rapporterar flera medier, bland annat Vice. Du känner säkert igen honom för hans extremt udda och smittsamma skratt i de många olika (med flit) felöversatta parodiklipp som blivit virala på Youtube och bland annat används för att ironisera över saker.

En av de mer populära parodierna uppstod när Apple våren 2015 lanserade en ny Macbook Pro. I Youtube-klippet återger "El Risitas" ett påhittat samtal med Tim Cook och påtalar flera av de kontroversiella designval som gjordes det året. Webbkameran, antalet portar och batteriet är några av skämtobjekten i videon som kan få även den mest hårdnackade Mac-fanatikern att dra på smilbanden.

Macbook Pro-klippet är i dag uppe i över 8 miljoner visningar. Originalintervjun är i själva verket från en spansk pratshow 2007 och handlar om när Borja en gång gjorde bort sig rejält som restaurangarbetare. Förutom otaliga skämtklipp har Borja också använts flitigt för lustigheter i bildformat, och inte minst som reaktionsemoji på streamingtjänster som Twitch.

En älskad Youtube-ikon har alltså gått ur tiden, och vi på MacWorld hedrar "El Risitas" minne genom att se Macbook Pro-parodin ännu en gång.