Apples egna strömningsprotokoll Airplay var tidigare inte mycket smidigare än Bluetooth, då det bara gick att spela från en telefon till en högtalare. Men 2018 kom äntligen Airplay 2 med stöd för både stereopar och multirum-lyssning. Det är inte svårare än att välja flera högtalare i inställningarna när du ska spela upp din musik. Här är nio exempel på högtalare för hemmet som stöder Airplay 2.

apple homepod mini
Foto: Apple

Apple Homepod Mini – märkligt otillgänglig

Homepod Mini finns fortfarande inte att köpa officiellt i Sverige, men Apple släppte den nyligen i fler europeiska länder, så det är förhoppningsvis på gång. Den lilla högtalaren har förvånansvärt bra ljud för storleken och har naturligtvis Siri inbyggt (ännu ej på svenska), samt tjänar som en hubb för det smarta Homekit hemmet.

 Läs vårt test av Homepod Mini 

Pris: 1 189 kronor hos Proshop.
Mer information: Apple

Audio Pro G10
Foto: Audio Pro

Audio Pro G10 – sober och välljudande

Svenska Audio Pros första smarthögtalare med Google Assistant är också deras första med Airplay 2. Därmed kan den kopplas ihop med valfria Airplay 2-högtalare, men inte vara del av Audio Pros egna multirum-system. Det går däremot att både ansluta ljudkällor med sladd och med bluetooth. Det skulle förvåna oss om den låter sämre än deras andra högtalare vi testat.

Pris: Från 1 980 kronor på Prisjakt.
Mer information: Audio Pro

Denon Home 150
Foto: Denon

Denon Home 150 – pålitlig minsting

Hemmabio-experterna Denon har också en serie mindre högtalare som stöder deras egna Heos-multirum system. Minst av dem är Home 150, som du gott kan köpa även om du inte har Heos-högtalare då den stöder Airplay 2. Högtalaren har även snabbknappar för tre favoritkällor när du inte orkar plocka fram mobilen.

Läs vårt test av Denon Home 250

Pris: 2 698 kronor hos Hifiklubben.
Mer information: Denon

IKEA Symfonisk
Foto: IKEAIKEA Symfonisk bokhyllehögtalare

IKEA Symfonisk – Sonos till budgetpris

Symfonisk är det billigaste sättet att komma in i Sonos multirum-system. Men du behöver faktiskt inte ens bry dig om det då högtalarna även stöder Airplay 2. Denna lilla passar bra i bokhyllan, som sänghylla eller som bakhögtalare i en hemmabio. Dess storebror är inbyggd i en lampa och passar därmed i vardagsrummet hos den som inte vill att högtalare ska synas.

Läs vårt test av IKEA Symfonisk

Pris: 995 kronor hos IKEA.
Mer information: IKEA

Jays S-Living One
Foto: Jays Headphones

Jays S-Living One – prisdumpad

Den svenska hörlurstillverkaren Jays har även gett sig på multirum-högtalare med sina S-Living. Trevligt nog går det att använda dem med både Chromecast och med Apple Airplay 2. Vid lanseringen var vi inte helt övertygade om att denna mindre modell var värd det rekommenderade priset, men just nu kan den fås till ett betydligt bättre pris.

Läs vårt test av Jays S-Living

Pris: 1 490 kronor hos Webhallen
Mer information: Jays

JBL Link Music
Foto: JBL

JBL Link Music heminredningsvänlig

JBL:s smarta högtalare med Google Assistant kanske har sina begränsningar i uppkoppling när du använder den programvaran. Men hoppar du över det går det faktiskt alldeles utmärkt att använda den med Airplay 2 istället. Högtalaren i sig har ett trevligt utseende med tygklädd front och ett rundstrålande ljud som gör den lättplacerad.

Läs vårt test av JBL Link Music

Pris: 1 290 kronor hos Elgiganten
Mer information: JBL

Marshall Uxbridge Voice
Foto: Marshall Headphones

Marshall Uxbridge Voice – hårding i miniformat

Marshalls högtalare är normalt stora läderklädda monster, men Uxbridge är mer ett komplement för köket. Där passar den bra för lugnare lyssning eller som röstassistent med Google Assistant. Vill du lyssna i flera rum kan du antingen använda Google-appen eller som Apple-användare Airplay 2 för att para ihop den med andra kompatibla högtalare.

Pris: 2 190 kronor hos Netonnet.
Mer information: Marshall Headphones

Sonos One SL
Foto: Sonos

Sonos One SL – inkörsporten till Sonos

Sonos minsta stationära högtalare är populär både som bakhögtalare i hemmabion och för lyssning iexempelvis köket. Struntar du i röstassistenter kan du spara ett par hundralappar på att köpa den här SL-modellen i stället. Och du nu inte orkar hålla på med Sonos-appen kan du glatt strömma musiken via Airplay 2 istället, vilket faktiskt stöds av alla de nyare modellerna från Sonos.

Pris: 2 290 kronor hos Mediamarkt
Mer information: Sonos

Yamaha Musiccast 20
Foto: Yamaha

Yamaha MusicCast 20 – flexibel kökshögtalare

Yamaha har länge kopplat ihop sina hemmabioförstärkare, ljudlimpor och surroundhögtalare med sitt egna Musiccast-system. Men många av dem, inklusive deras mindre trådlösa högtalare, går parallellt även att använda med Airplay 2. Musiccast 20 är en av deras mindre högtalare för mindre krävande lyssning som exempelvis i köket.

Pris: Från 2 180 kronor på Prisjakt
Mer information: Yamaha