En av nyheterna på Apples vår-event var en ny fjärrkontroll för Apple TV som förhoppningsvis ska vara mer användbar än den gamla modellen.

Andra generationens Siri Remote har en ny design i aluminium i stället för glas och har utrustats med en rund styrplatta, strömknapp, bakåtknapp och en knapp för att stänga av ljudet. Dessutom finns förstås de sedvanliga knapparna för volym och uppspelning. Vad gäller Siri-knappen har den fått en ny placering på ena långsidan.

Inför lanseringen ryktades det om en ny funktion som skulle göra det enkelt att hitta fjärrkontrollen, men så är inte fallet. Enligt The Verge har nämligen Apple inte byggt in något U1-chipp, något som gör att det inte går att hitta fjärren med hjälp av Hitta-appen.

Däremot har den nya modellen av Apple TV 4K inbyggt U1-chipp, så om den gömmer sig i soffan har du en chans att hitta den.

Har du Apple TV HD eller den gamla modellen av Apple TV 4K kan du köpa nya Siri Remote separat för 650 kronor på Apple Store från och med den 30 april.