De senaste åren har emoji-standarden utökats från en samling gula smileys och diverse symboler till en stor samling figurer som symboliserar och representerar mer av den mänskliga mångfalden. Och de mer inkluderande emojierna är populära, visar en undersökning från Adobe.

Företaget frågade runt 7 000 användare i Australien, Frankrike, Japan, Storbritannien, Sydkorea, Tyskland och USA ett antal frågor kring emoji och mångfald, och svaren visade att de allra flesta tycker om det större utbudet med till exempel olika hudfärger och fler kulturella symboler.

83 procent av respondenterna svarade att de vill se fler inkluderande emojier. Den kategori flest efterfrågar större representation inom var kultur, tätt följt av ålder och etnicitet. 76 procent anser att emoji är ett viktigt kommunikationsmedel.

De tre populäraste nya emojierna var ”person som matar bebis”, ”bubbelte” och ”person i smoking”.

Unicode-konsortiet ligger bakom emoji-standarden och släpper varje år hundratals nya emojier som sedan läggs till i olika operativsystem och appar. Apple är till exempel på väg att släppa IOS 14.5 som innehåller 217 nya, både helt nya tecken och varianter av existerande.