Iphone-användare som håller sig till Apples ekosystem har länge kunnat ta hjälp av en Apple Watch (eller Homepod för de som har en sådan) för att hitta telefonen när de glömt var i hemmet de lade den.

Nu kommer den funktionen även till Google Assistant och Home för alla de som har en smarthögtalare från Google. Om du aktiverar inställningen för Viktiga varningar i Google Home kan du säga ”hej Google hitta min telefon“ till någon av dina anslutna smarthögtalare så skickas en notis till telefonen som visas på låsskärmen även om du har Stör ej aktiverat, och får telefonen att ge ifrån sig ett ljud även om volymen är satt till noll.

Den här funktionen kräver ett specialtillstånd från Apple för att använda i appar, och Google har alltså sökt och fått det tillståndet. Det är osäkert om Google helt enkelt inte har försökt tidigare eller om Apple har tagit lång tid på sig att godkänna ansökan. Funktionen har funnits länge i Android-versionen av Google Home.

En annan nyhet i appen är en global utrullning av möjligheten att skapa rutiner baserade på solens uppgång och nedgång, baserat på var du befinner dig. Du kan till exempel slå på utvalda lampor automatiskt efter mörkrets inbrott istället för ett klockslag.