När Apple presenterade nya Mac Pro 2019 gjorde företaget en stor sak av att flera utvecklare av professionella 3d-program hade jobbat med Apple och var på väg att ta fram Macversioner av program som tidigare bara fanns för Windows.

Detta blev möjligt tack vare Mac Pros stöd för betydligt kraftfullare grafikkort än någon tidigare Mac, och Apples villighet att hjälpa till, bland annat genom att lägga till funktioner i grafikprogrammeringsgränssnittet Metal som behövdes för dessa program.

I höstas släppte Otoy Macversionen av Octane, ett av dessa program, och nu meddelar Maxon att renderaren Redshift har släppts för Mac, med stöd för både Intel och Apple Silicon. För att köras på M1-Macar krävs Mac OS 11.3 som fortfarande är en betaversion, men väntas släppas inom kort.

James Rodgers på brittiska studion Lunar Animation har varit med och testat Macversionen av Redshift på en Mac Pro, och säger i ett pressmeddelande att en filmsekvens till spelet Mythic Legends som tidigare tog 26 minuter att rendera nu är klar på 58 sekunder. Tyvärr finns inga siffror på hur snabb renderaren är på M1-Macar.