Discord håller på att strama upp sin hantering av vuxet innehåll, rapporterar The Verge. Sedan tidigare kan serverägare märka enskilda kanaler som ”NSFW” (vilket oftast innebär att det förekommer porr), men nu kommer det även gå att märka hela servrar.

En server ska enligt ett supportdokument hos Discord märkas som ”NSFW” om en majoritet av innehållet är barnförbjudet eller om serverns tema som helhet kan klassas så. Discord kommer gå in och märka upp servrar vars ägare inte självmant har gjort det.

När en server har klassats som ”NSFW” kan användare under 18 år inte längre ansluta till den, men Discord avslöjar också att dessa servrar över huvud taget inte kan anslutas till via IOS-appen, oavsett hur gammal du är. Undantag görs för serverägare och moderatorer.

Discord nämner inte Apples strikta regler kring barnförbjudet innehåll, men beslutet kan ha med detta att göra. Så sent som i slutet av mars ändrades Discord-appens ålderskategori på App Store från 12+ till 17+, och det är möjligt att den nya regeln är ett försök att kunna sänka åldern igen.