Uppdatering (2021-04-28):

Apple har nu kommit i gång med kartläggningen av Sverige och de senaste dagarna har företagets kartbilar setts köra omkring i Göteborg.

Så här såg det ut när en av Apples bilar dök upp vid Mariaplan i Majorna under onsdagen och MacWorld-läsaren Daniel Patriksson var alert nog att ta några bilder:

Apples kartläggningsbil
Foto: Daniel Patriksson
Apples kartläggningsbil
Foto: Daniel Patriksson

Vill du dela med dig av egna bilder på bilarna kan du göra det via MacWorlds sida på Facebook.

Kartläggningen av Sverige ska vara slutförd i juni, åtminstone om allt går enligt planerna.

Tidigare (2021-04-09):

Apple började bygga upp helt egna kartor och ett alternativ till Googles Streetview-funktion för ett par år sedan. Först kom de nya kartorna till USA, och nyligen rullades de ut till Storbritannien och ett fåtal andra länder, samtidigt som Apples bilar har synts till i fler länder.

Nu skriver Apple att kartläggningen av Sverige kommer dra igång nu i april och beräknas hålla på till juni. Företagets bilar med kameror och annan mätutrustning ska rulla runt i samtliga regioner.

Apple kommer även kartlägga med hjälp av handhållna enheter så att områden som inte är tillgängliga för bilar men ändå är öppna för allmänheten, som parker med gångstråk, ska få samma uppdateringar som bilvägar. Det kommer ske senare i Sverige.