Den bittra fejden mellan Epic Games och Apple fortsätter i de amerikanska domstolarna och nu har Apple gett sin syn på vad det hela handlar om.

Med hjälp av 500 sidor dokument visas hur Epic Games har haft planer på att attackera Apple och Google ända sedan 2008, ett projekt som med tiden fick namnet ”Project Liberty”.

För två år sedan anlitade Epic Games ett pr-företag som fick i uppgift att måla upp en bild av Apple som ”skurkar”. Därefter lade man i smyg till alternativa betalmetoder i Fortnite för IOS, vilka aktiverades med hjälp av en ”buggfix”. När Apple upptäckte regelbrottet hade man inget annat val än att kasta ut Fortnite från App Store, vilket skedde i augusti 2020.

När Fortnite plockades bort från App Store beskrevs den juridiska bataljen som ”rolig!” i ett internt dokument från Epic Games, rapporterar Macrumors.

Enligt Apple är Epic Games beskrivning av App Store som ett ”monopol” direkt felaktig, detta då det går att spela Fortnite på en lång rad andra enheter. Att begränsa ”marknaden” till att enbart handla om appar för IOS är dömt att misslyckas.

Om allt går som planerat kommer rättegången att avslutas i slutet av maj, men sedan väntar med all sannolikhet nya turer i högre instanser. Med andra ord lär det här bli en följetong som pågår i åratal.