Apples Hitta-funktion som tidigare kallades Hitta min Iphone/Ipad bytte namn 2019 som en del av företagets planer på att bredda den till andra produkter. Under en lång tid har rykten gått om att företaget självt utvecklar en prylhittarbricka du exempelvis kan hänga på nyckelknippan eller lägga i handväskan.

Airtag, som brickan enligt ryktena heter, har fortfarande inte sett dagens ljus, men nu har Apple lanserat Hitta för tredjepartstillverkare.

Hitta-nätverket består av alla moderna Iphone och andra Apple-prylar. Tillsammans och anonymt hjälper de varandra hitta hem till sina respektive ägare, utan att avslöja några personuppgifter för varandra och oavsett om de är anslutna till internet eller inte. Du kan läsa mer om hur det fungerar här.

Hitta för tredjepartstillverkare är en del av Apples Made for i-program och flera tillverkare har varit med och betatestat och lanserar redan i dag stöd för funktionen. De första produkterna är Belkins nya hörlurar Soundform Freedom, prylhittarbrickan Chipolo One Spot samt elcyklarna S3 och X3 från Vanmoof.

Du lägger till och spårar prylar i den nya fliken Föremål i Hitta-appen.