Uppdatering (2022-03-07):

Enligt ett nytt nyhetsbrev från Bloombergs Apple-expert Mark Gurman har det dykt upp spår av det kommande M2-chippet i diverse loggar på sistone.

Det nya chippet tycks vara utrustat med åtta processorkärnor och tio grafikprocessorkärnor, vilket är i linje med tidigare rykten.

Datorerna som använder sig av det nya chippet kör Mac OS 12.3 och 12.4, samt en tidig förhandsversion av Mac OS 13 som inte kommer släppas i skarp version förrän till hösten.

Det nya M2-chippet kan vara anledningen till att Apple valt att kalla tisdagens event för ”Peek Performance”, men med tanke på ordvitsen handlar det kanske snarare om en förhandsvisning av M2-chippet än en lansering.


Tidigare (2021-12-20):

Varje år släpper Apple nya A-chipp för Iphone och Ipad, men det tycks vara tal om en längre cykel för M-chippen som används i Mac-datorerna.

Enligt en ny rapport från taiwanesiska Commercial Times är Apples plan att uppgradera M-chippen med cirka 18 månaders mellanrum.

Om uppgifterna stämmer får vi alltså som tidigast se M2-chippet till sommaren, medan de mer kraftfulla varianterna M2 Pro och M2 Max dröjer till våren 2023.

M2-chippen ska baseras på 4-nanometersteknik, medan de kommande M3-chippen troligtvis baseras på 3-nanometersteknik. Det innebär att allt fler transistorer får plats på samma yta, något som i sin tur ger högre prestanda.