Uppdatering (2021-04-22):

Den 7 juni kommer Apple att presentera sina nya operativsystem, däribland IOS 15 och Ipad OS 15.

Enligt en ny rapport från Bloombergs Apple-expert Mark Gurman blir det tal om ganska stora förändringar jämfört med dagens versioner.

Systemet för notifikationer görs om i grunden, till exempel blir det möjligt att växla mellan olika uppsättningar beroende på om man arbetar, sitter bakom ratten eller sover.

Hemskärmen för Ipad får också en översyn, vilket bland annat gör det möjligt att placera widgetar på valfri plats.

Vidare bjuds vi på en uppdaterad låsskärm och en ny version av Meddelanden. Dessutom ökar Apple sina ansträngningar vad gäller säkerhet- och integritetsfrågor.

Tidigare (2021-04-22):

Mycket talar för att en av nyheterna i IOS 15 och Ipad OS 15 blir uppiffade ikoner för de medföljande apparna.

Under tisdagen släpptes nämligen en ny version av Apple Music for Artists och där har Apple valt att byta ut den flerfärgade och platta not-ikonen mot en ny variant i rött och vitt som erbjuder en känsla av djup.

Apple Music
Den gamla ikonen till vänster, den nya till höger.

Macrumors uppmärksammar att en liknande förändring tidigare har gjorts för App Store Connect, appen som används för att ladda upp appar till App Store.

App Store Connect
Den gamla ikonen till vänster, den nya till höger.

Troligtvis kan vi räkna med att det på sikt blir tal om exakt samma ikoner för både IOS och Mac OS, i dagsläget är det endast vissa ikoner som ser likadana ut.

Tidigare (2021-03-29):

Sajten 9to5Mac säger sig ha upptäckt de första spåren av IOS 15 och Mac OS 12 i koden för Webkit, renderingsmotorn som används i webbläsaren Safari.

Tyvärr får vi inte veta några detaljer om vad som kommer erbjudas den här gången, men med all sannolikhet lär de nya operativsystemen visas upp på utvecklarkonferensen WWDC i juni tillsammans med Ipad OS 15, TV OS 15 och Watch OS 8.

Därefter väntar några månaders betatestande och någon gång i september eller oktober kommer de skarpa versionerna att skickas ut till allmänheten.