Uppdatering (2021-09-27):

Börjar tillverkas sommaren 2022

I sin senaste rapport till investerare skriver analytikern Ming-Chi Kuo att han nu räknar med att Apple kommer börja masstillverka nästa Macbook Air med ny design i slutet av andra eller början av tredje kvartalet 2022, det vill säga mitt i sommaren.

Några nya uppgifter om själva datorn har analytikern inte, men däremot räknar han med att Apple kommer dra ner på tillverkningen av samtliga Macbook-modeller med cirka 15 procent under 2022 på grund av komponentbrist och minskad efterfrågan.

Det senare ska bero på en återgång till kontorsarbete som gör att färre behöver skaffa ny dator för att jobba hemifrån, rapporterar Appleinsider.


Uppdatering (2021-08-11):

Ny design i flera färger

Ming-Chi Kuo påstod förra månaden att Apple utvecklar en Macbook Air med miniled-skärm som ska släppas i mitten av 2022, och nu är han tillbaka med nya uppgifter, rapporterar Macrumors.

I ett utskick till investerare skriver analytikern att nästa Macbook Air förutom den nya skärmen, som först väntas hamna i 14- och 16-tums Macbook Pro, även kommer få en ny design på chassit som också liknar de nya Pro-modellerna.

Han påstår vidare att Apple planerar att ge kunder fler färgval, men specificerar inte ytterligare vilka färger det handlar om. En lågoddsare är att det blir färger som liknar 24-tums Imac – båda maskinerna är instegsmodeller till Macvärlden och riktade mot vanliga konsumenter.

Ming-Chi Kuo skriver att han inte har några uppgifter om huruvida nuvarande Macbook Air kommer försvinna ur sortimentet när den nya lanseras, eller om den blir kvar som ett ännu billigare alternativ.