Apple bjöd nyligen in den amerikanska hälsotidningen Men's Health till en virtuell guidad genomgång av deras Apple Fitness Plus-studio för att berätta mer om designen bakom tjänsten.

"Vi vill göra de här träningarna magiska. Vi skapar ett konstverk, något som inspirerar och motiverar. Många kanske inte tänker på hur viktigt det är att ljussätta ett spinning-pass annorlunda från ett yoga-pass, men vi tror att det gör skillnad", säger Jay Blahnik, Apples fitness-chef, till Men's Health.

Även själva träningsstudion är medvetet designen för att åtstadkomma detta med ett modernt utseende med mycket vitt och trä. Målet är att genom detta göra användarnas träning lite lättare, mer motiverande samt enklare att mäta. Med Apple Fitness Plus är Apples inställning att de är i träningsindustrin för att stanna.

"Vi är glada över produkten vi släpper och ser fram emot framtiden. Det här är inte en hobby. Det här är något vi verkligen dedikerar och investerar oss i."

Vad som väntar i framtiden för Apple Fitness Plus är däremot hemligt. Apples tanke är likväl att kunna erbjuda användare en helhetslösning med välproducerade träningsvideos, integration med musiktjänsten Apple Music, en app som låter användare välja sin egen träning samt, inte minst, mätning av biometrisk- och aktivitetsdata via Apple Watch.