Uppdatering (2021-03-19):

Macrumors uppmärksammar att Imac Pro inte längre finns tillgänglig på Apple Store, något som innebär att de sista exemplaren nu har sålt slut.

De som vill ha en kraftfull allt-i-ett-dator hänvisas i fortsättningen till 27-tumsmodellen av Imac som lanserades i augusti. Genom att anpassa komponenterna går det att komma upp i liknande specifikationer som för Imac Pro.

Läs mer: Vi testar nya Imac 27 tum: Uppgradering i stort och smått

Tyvärr finns 27-tumsmodellen av Imac inte tillgänglig i rymdgrått, men det är kanske inte hela världen.

Uppdatering (2021-03-07):

Apple har nu officiellt bekräftat att Imac Pro kommer försvinna ur utbudet så fort det nuvarande lagret har sålt slut.

Läs mer: Imac Pro var höjden av Apples anpassning till Intels brister

Den mest troliga förklaringen till att Imac Pro fasas ut är att det handlar om Apples satsning på egna processorer. Så länge det inte finns någon ännu mer kraftfull variant av M1-chippet tillgänglig finns det helt enkelt ingen anledning att ha både Imac och Imac Pro kvar i utbudet.

Tidigare (2021-03-06):

Som vi tidigare har rapporterat om tycks en uppgradering av Imac vara på gång, men framtiden för Imac Pro ser betydligt mörkare ut.

Imac Pro
Så här ser det ut på Apple Store i skrivande stund.

De sista exemplaren av Imac Pro säljs nu på Apple Store med tillägget ”så länge lagret räcker”, en text som inte brukar användas om det vankas nya modeller.

Dessutom går det inte längre att välja något annat än standardmodellen för 57 168 kronor, så om du vill ha mer minne eller ökat lagringsutrymme får du alltså fixa det på egen hand.