Det händer ofta i spionfilmer: Någon placerar en liten spårare i en fick, under en bil eller något annat och dyker sedan upp vid precis rätt (eller fel) tillfälle. I verkligheten har det inte varit så vanligt, men inför lanseringen av Apples prylhittarbricka är det ett scenario Apples utvecklare faktiskt har haft i åtanke.

Airtag: Allt vi vet om Apples prylhittarbricka

Hitta-appen i IOS 14.5 har nämligen fått en funktion som varnar dig om den upptäcker att en okänd spårare (Airtag eller något annat som använder Apples kommande system för spårning av fysiska prylar) följer med dig när du rör dig, skriver 9 to 5 Mac.

Samma system som ska hjälpa dig att hitta dina borttappade saker med hjälp av andras telefoner kommer alltså utnyttjas för att varna användare om andra försöker hitta dem.

Enligt de senaste ryktena ska Airtag släppas senare i mars, men Apple berättade redan på WWDC i fjol att Hitta-systemet ska öppnas för tredjepartstillverkare, så i framtiden kan det finnas både andra prylhittarbrickor och andra produkter med inbyggt stöd för spårning.