En av de mest spännande kommande spelen på Apples speltjänst Apple Arcade är ett rollspel utvecklat av företaget Mistwalker, lett av ingen mindre än Hironobu Sakaguchi som låg bakom många av Square Enix klassiska rollspel.

Spelet heter Fantasian och det ska släppas senare i år. Nu har nya detaljer om spelet presenterats, och i en intervju med Polygon berättar Hironobu Sakaguchi om både själva spelet och utvecklingen av det.

Fantasian kallas ett diorama-rollspel. Det kommer sig av att spelets miljöer är över 150 dioraman som först skapades för hand innan de digitaliserades till spelet. Det ger spelet en unik look som påminner om modellfilmer, och ställde särskilda krav på utvecklarna eftersom de till exempel inte kunde göra ändringar i designen i efterhand.

Spelet har lånat många element från de tidiga Final Fantasy-spelen, men mästerverket Final Fantasy 6 i spetsen, men Hironobu Sakaguchi säger att utvecklarna också ville ha samma anda av att vara nyskapande som dåvarande Square hade under utvecklingen av det spelet.

Det mest uppenbara resultatet av det är ett system kallat Dimengeon som innebär att de så typiska slumpmässiga striderna som du hamnar i titt som tätt i Final Fantasy-spelen inte avbryter ditt utforskande utan samlas på hög i en annan dimension. När du är redo kan du sedan ge dig på samtliga strider i ett sjok.

För fans av genren ska även nämnas att spelets musik har komponerats av Nobuo Uematsu.