Med Iphone 12 introducerade Apple ett nytt sätt att ladda mobilen. Sedan tidigare går det att ladda nyare Iphone trådlöst med vilken QI-kompatibel laddare som helst. Men nu är det en laddningspuck som magnetiskt snäpper fast på bästa stället för att få maximal effektivitet på laddningen. Men magneten kan ju faktiskt användas till annat också. Här är de intressantaste Magsafe-kompatibla produkterna vi hittat.

Läs även: Så laddar du med Apple Magsafe

Deksmo

Deksmo Trådlös powerbank

Deksmo är störtenkel att använda. Lägg den mot din mobiltelefon och laddningenstartar. Jämfört med andra powerbanks som har en kapacitet på 10,000 mAh är Deksmo ungefär 40 procent mindre och 35 procent lättare.

Den kan ladda en Iphone 8 ungefär tre gånger och cirka 1,5 gång för Iphone 12. Om du har en Iphone 12 eller 13 fäster den sig magnetiskt mot din telefon. Den har överladdningsskydd, kortslutningsskydd, skydd vid höga temperaturer, återställningsskydd och fallskydd. Powerbanken har också en digital led-skärm, där du enkelt kan se hur mycket ström som fins kvar. Stöder Magsafe för IPhone 11/12/13/13 pro/12 Pro Max.

Pris: 449 kronor hos Amazon Sverige


Logic Magsafe

Alogic Mag Speed 3-in-1 Wireless 15W Charging Station

Det här stället består av en bottenplatta med en pinne som har en magnet i ena änden, samt en mindre magnet direkt fäst på bottenplattan. Under den längre pinnen finns en diskret nedsänkt yta. Det hela är enkelt: på pinnen fäster du din Iphone. I nedsänkningen under pinnen placeras ditt Airpods Pro-etui och den återstående magneten är för din Apple Watch.

Dina ”I”-produkter sitter säkert och laddas sedan trådlöst. Alogics Mag Speed 3-in-1 Wireless 15W Charging Station har som namnet alluderar stöd för 15 watts laddning, men det gäller dessvärre inte Iphone, utan bara Android-telefoner med stöd för detta. En liten led-lampa upplyser dig om när dina grejer är laddade.

Pris: Kostar 1 290 kronor hos Scandinavian Photo
Läs hela testet av Alogic här


Satechi Magsafe

Satechi 2-in-1 Headphone Stand With Wireless Charger

Det här är ett ställ med en rejäl stålplatta, som står väldigt stadigt på alla plana ytor. En stav av stål, med en snyggt svarvad pinne, som sticker ut i 90 grader, låter dig placera hörlurarna snyggt och prydligt med kåporna hängande längs med sidorna. Bottenplattan hyser också en qi-laddare som håller fast din telefon med en magnet, samtidigt som den kan ladda din telefon med 7,5 watt. På baksidan sitter två stycken usb-c-portar. En för att driva laddaren och en som du kan koppla en lightning-kabel till och därmed förse dina hörlurar med kräm.

Pris: Kostar från 899 kronor hos Prisjakt
Läs hela testet av Satechi Headphone Stand här


Apple Magsafe laddare
Foto: Apple

Apple Magsafe-laddare – originalet

Vill du bara ha laddningspucken finns det märkligt nog inga andra alternativ än Apples egna. Ingen av dem som vi hittat är Magsafe-certifierade, därmed är det bara denna som levererar 15 watt och laddar med full fart. Kopiorna har ofta dåliga magneter och laddar bara med 7,5 watt, som vilken QI-laddare som helst.

Pris: Från 349 kronor på Amazon Sverige


Apple Magsafe Duo
Foto: Apple

Apple Magsafe Duo-laddare – bordsladdaren

Tråkigt nog kan du inte ladda din Apple Watch med en qi-laddare och det inkluderar Magsafe. Därför finns Magsafe Duo, där ena halvan är en Watch-laddare och den andra en Magsafe, där det också går bra att lägga sitt trådlösa laddningsetui till Airpod-lurarna. Däremot är laddhastigheten konstigt nog inte på topp.

Pris: Från 1 099 kronor på Amazon Sverige
Läs vårt test av Magsafe Duo


Belkin Boost Charge 3-in-1
Foto: Belkin

Belkin Boost Charge Pro 3-in-1 – multiladdaren

Då verkar det märkligt nog vara mer fart på Belkins laddare för flera Apple-apparater. Den sägs ladda Iphone 12 med fulla 15 watts effekt, samtidigt som du både kan hänga en Apple Watch på det tjusiga stället och lägga ditt AirPods-etui på foten för att laddas. Den ska också gå bra att använda med Magsafe-skal på mobilen.

Pris: 1 456 kronor hos Amazon Sverige
Läs vårt test av Belkin Boost Charge Pro 3-in-1


Mophie snap+ wireless vent mount
Foto: MophieMophie snap+ wireless vent mount

Mophie Snap+ Wireless Vent Mount

Snap+ Wireless Vent Mount är ett lätt sätt att magnetiskt fästa och ladda din Iphone 12 i bilen. Fästet i sig är rejält, så det hänger på ventilationsgallret hur väl allt sitter på plats. Vad som inte framgår tydligt är att laddaren inte alls är en 15-watts Magsafe-laddare utan laddar enligt Apples gamla 7,5 watts-standard. Så länge du är medveten om det är det dock ett fäste vi gärna använder.

Pris: Från 516 kronor hos Amazon Sverige
Läs vårt test av Mophie snap+ wireless vent mount


Apple Transparent skal med MagSafe till iPhone 13
Foto: AppleApple Transparent skal med MagSafe till Iphone 13

Apple Transparent skal med Magsafe till Iphone 13

Det är ingen större idé att använda Magsafe-tillbehör om skalet försvagar den magnetiska kopplingen. Med Apples egna skal är det garanterat inga problem. Använder du ett genomskinligt skal ser alla vilken snygg färg du har valt på din Iphone 13. Skalet är halkfritt, skyddar din mobil och behandlat för att motstå repor och gulnande på grund av solen.

Pris: 515 kronor på Amazon Sverige
Läs vår lista med 8 skal för Iphone 13, Iphone 13 Mini, Iphone 13 Pro och Iphone 13 Pro Max


iPhone-plånbok i läder med MagSafe
Foto: AppleIphone-plånbok i läder med MagSafe

Iphone-plånbok i läder med Magsafe

Strax efter Iphone 12-lanseringen släppte Apple en magnetisk ”plånbok” där det gick att stoppa in de kort som man inte kunnat lägga in i Wallet. I samband med att Iphone 13 släpptes kom denna uppdaterade modell som stöder Hitta-appen. Om plånboken lossas från mobilen får du en notifiering och det sätts ett bokmärke på kartan om var den senast sågs.

Pris: 444 kronor hos Amazon Sverige
Läs vårt test av Apple Iphone leather wallet with MagsafeHär hittar du vår lista med 6 Magsafe-korthållare för Iphone

Apple externt Magsafe-batteri
Foto: Jonas EkelundApple externt Magsafe-batteri

Apple externt Magsafe-batteri

Apple fick faktiskt se sig slagna av Anker när det gällde att få ut ett Magsafe-batteri på marknaden. Men när originalet väl dök upp visade det sig vara elegantare, ha omvänd trådlös laddning från Iphone (!) samt att det kan fungera som en bordsladdare med full effekt hemma. Däremot har det märkligt liten kapacitet.

Pris: Från 989 kronor på Amazon Sverige
Läs vårt test av Apple Magsafe Battery Pack


Belkin Magnetic Portable Wireless Charger
Foto: Jonas EkelundBelkin Magnetic Portable Wireless Charger

Belkin Magnetic Portable Wireless Charger

Raka motsatsen till Apples batteri är Belkins som är en riktig bjässe, så pass stort att det faktiskt inte går att använda kameran när du laddar. Men den har så stor kapacitet, den dubbla mot de flesta konkurrenterna, att den kan ladda Iphone flera gånger om. Och den laddar väldigt snabbt, både trådlöst och om man använder sladd.

Pris: 549 kronor på Netonnet
Läs vårt test av Belkin Magnetic Portable Wireless Charger 10K


Mophie Snap+ Juice Pack Mini
Foto: Jonas EkelundMophie Snap+ Juice Pack Mini

Mophie Snap+ Juice Pack Mini

Förutom sitt charmiga tygklädda yttre och tilltalande storlek så diskriminerar inte Snap+ Juice Pack. Den kan fås att funka med annat än Iphone 12 med hjälp av en adapter. Men dess mest tilltalande sida är hur effektivt den utnyttjar sitt lilla batteri för att ladda en stor mobil betydligt mer än konkurrenterna i samma klass.

Pris: 449 kronor hos Dustin
Läs vårt test av Mophie Snap+ Juice Pack Mini

Läs hela vårt test av 6 stycken Magsafe-kompatibla batteripack