Med Iphone 12 introducerade Apple ett nytt sätt att ladda mobilen. Sedan tidigare går det att ladda nyare Iphone trådlöst med vilken QI-kompatibel laddare som helst. Men nu är det en laddningspuck som magnetiskt snäpper fast på bästa stället för att få maximal effektivitet på laddningen.

Läs även: Så laddar du med Apple Magsafe

Men magneten kan ju faktiskt användas till annat också. Här är de första certifierade Magsafe-kompatibla produkterna.

Apple Magsafe laddare
Foto: Apple

Apple Magsafe-laddare – originalet

Vill du bara ha laddningspucken finns det märkligt nog inga alternativ än Apples egna. Ingen av dem som vi hittat är Magsafe-certifierade, därmed är det bara denna som levererar 15 watt och laddar med full fart. Kopiorna har ofta dåliga magneter och laddar bara med 7,5 watt som vilken QI-laddare som helst.

Pris: Kostar 495 kronor på Kjell & Company
Mer information: Apple

Apple Magsafe Duo
Foto: Apple

Apple Magsafe Duo-laddare – bordsladdaren

Tråkigt nog kan du inte ladda din Apple Watch med en QI-laddare och det inkluderar Magsafe. Därför finns Magsafe Duo, där ena halvan är en Watch-laddare och den andra en Magsafe, där det också går bra att lägga sitt trådlösa laddningsetui till Airpod-lurarna. Däremot är laddhastigheten konstigt nog inte på topp.

Pris: Från 1 449 kronor på Prisjakt.
Mer information: Apple

Belkin Boost Charge 3-in-1
Foto: Belkin

Belkin Boost Charge Pro 3-in-1 – multiladdaren

Då verkar det märkligt nog vara mer fart på Belkins laddare för flera Apple-apparater. Den sägs ladda Iphone 12 med fulla 15 watts effekt, samtidigt som du både kan hänga en Apple Watch på det tjusiga stället och lägga ditt AirPods-etui på foten för att laddas. Den ska också gå bra att använda med Magsafe-skal på mobilen.

Pris: 1 490 kronor hos Webhallen.
Mer information: Belkin

Belkin pro magsafe bilhållare
Foto: Belkin

Belkin PRO mobilhållare med Magsafe till bilfläkten

Belkin har vid första anblicken den enda riktiga Magsafe-laddaren för bilen. Konkurrenterna har bara långsam laddning eller är rena plastskal där du själv ska stoppa in en Apple Magsafe-laddade, vilket ju lägger 495 kronor på priset. Laddaren kläms fast i bilens fläktgaller, kan vridas på olika ledder och har inbyggd kabelhållare. Fast den laddar inte alls via magnetfästet, man måste stoppa i en sladd(!!!)

Pris: 419 kronor hos Apple.
Mer information: Belkin

Apple transparent skal med Magsafe
Foto: Apple

Transparent skal med Magsafe till Iphone 12 och Pro

Förutom de vanliga Apple-skalen i läder eller silikon, som nu finns med inbyggd dold Magsafe, är det genomskinliga mest tydligt med att signalera att du minsann har en Iphone 12. Att ett skal har Magsafe innebär helt enkelt att dess magneter fäster i telefonen och att laddaren hamnar rätt för att aktivera snabbladdningen.

Pris: 499,65 kronor hos Computersalg.
Mer information: Apple

Otterbox figura iPhone
Foto: Otterbox

OtterBox Figura Series-skal till Iphone 12 och Pro

Tycker du att Apples enfärgade skal inte är roliga nog kan du i stället välja Otterbox Figura-skal som finns med olika grafiska mönster. Otterbox gör vanligen pansarskal för maximalt skydd, men den här serien beskrivs i stället som tunn, smidig och behaglig. Den har dock upphöjda kanter för att skydda skärmen om du tappar mobilen.

Pris: 499 kronor hos Apple.
Mer information: Otterbox

Gear4 Rio Snap skal
Foto: Zagg

Gear4 Rio Snap skal till Iphone 12 och 12 Pro

Vill du ha ett skyddande skal kan du i stället vända dig till Zaggs märke Gear4. Deras Rio Snap är så stötsäkert att det påstås klara ett fall från 4 meters höjd. Detta eftersom skalet är gjort av D3O, ett material som hårdnar när det utsätts för våld. Tack vare inbyggda magneter går det att ladda med Magsafe igenom det.

Pris: 328 kronor hos Proshop.
Mer information: Zagg

Nudient Thin iPhone V3 Case
Foto: Nudient

Nudient Thin iPhone V3 Case till iPhone 12 och 12 Pro

Skalen från svenska Nudient är så lätta och tunna att de knappt märks, men gör ändå att man känner sig trygg över att inte råka ut för onödiga skador. Det sägs inte rakt ut, men version 3 av skalen har justerat magneterna så att de funkar utmärkt med Magsafe. Skalen finns i sobra färger som passar till en blå eller grafitfärgad iPhone.

Pris: 299 kronor hos Webhallen
Mer information: Nudient

Nomad Rugged Case and Rugged Folio

Nomad Rugged Case / Rugged Folio

Med läderskal som får vacker patina med tiden är Nomads tunna skal riktigt läckra. Trots den smäckra storleken ska de skydda mot fall från upp till tre meter. Du kan välja mellan normala skal i tre olika färger, eller plånboksskal i två färger, med plats för upp till sex kort.

Pris case: 390 kronor hos Dustin
Pris folio: 699 kronor hos iPhonebutiken
Mer information: Nomad

Apple plånbok med Magsafe
Foto: Apple

Iphone-plånbok i läder med Magsafe för Iphone 12

Vid lanseringen menade Apple att det skulle komma mängder av tillbehör som använde Magsafe-magneten utan att för den sakens skull vara en laddare. Några månader senare konstaterar vi att åtminstone Apple släppt en magnetisk ”plånbok” där du kan stoppa in de kort som inte gick att lägga in i Wallet-appen.

Pris: 695 kronor hos Apple 
Mer information: Apple

Anker powercore magnetic wireless power bank
Foto: Anker

Anker Powercore Magnetic 5K Wireless Power Bank

Desto roligare är att Anker lyckades komma före Apple med en powerbank som helt enkelt snäpps fast på baksidan med magnetfästet. Dock undrar vi om det inte vore enklare att stoppa i sladden för att få snabbare laddning. Och batteriets 5 000 mAh räcker faktiskt inte för att ladda Pro-modellerna fullt.

Pris: Ännu okänt
Mer information: Amazon USA