Med Iphone 12 introducerade Apple ett nytt sätt att ladda mobilen. Sedan tidigare går det att ladda nyare Iphone trådlöst med vilken QI-kompatibel laddare som helst. Men nu är det en laddningspuck som magnetiskt snäpper fast på bästa stället för att få maximal effektivitet på laddningen. Men magneten kan ju faktiskt användas till annat också. Här är de intressantaste Magsafe-kompatibla produkterna vi hittat.

Läs även: Så laddar du med Apple Magsafe

Apple Magsafe laddare
Foto: Apple

Apple Magsafe-laddare – originalet

Vill du bara ha laddningspucken finns det märkligt nog inga andra alternativ än Apples egna. Ingen av dem som vi hittat är Magsafe-certifierade, därmed är det bara denna som levererar 15 watt och laddar med full fart. Kopiorna har ofta dåliga magneter och laddar bara med 7,5 watt, som vilken QI-laddare som helst.

Pris: Från 349 kronor på Prisjakt

Apple Magsafe Duo
Foto: Apple

Apple Magsafe Duo-laddare – bordsladdaren

Tråkigt nog kan du inte ladda din Apple Watch med en qi-laddare och det inkluderar Magsafe. Därför finns Magsafe Duo, där ena halvan är en Watch-laddare och den andra en Magsafe, där det också går bra att lägga sitt trådlösa laddningsetui till Airpod-lurarna. Däremot är laddhastigheten konstigt nog inte på topp.

Pris: Från 1 385 kronor på Prisjakt
Läs vårt test av Magsafe Duo

Belkin Boost Charge 3-in-1
Foto: Belkin

Belkin Boost Charge Pro 3-in-1 – multiladdaren

Då verkar det märkligt nog vara mer fart på Belkins laddare för flera Apple-apparater. Den sägs ladda Iphone 12 med fulla 15 watts effekt, samtidigt som du både kan hänga en Apple Watch på det tjusiga stället och lägga ditt AirPods-etui på foten för att laddas. Den ska också gå bra att använda med Magsafe-skal på mobilen.

Pris: 1 490 kronor hos Webhallen
Läs vårt test av Belkin Boost Charge Pro 3-in-1

Mophie snap+ wireless vent mount
Foto: MophieMophie snap+ wireless vent mount

Mophie Snap+ Wireless Vent Mount

Snap+ Wireless Vent Mount är ett lätt sätt att magnetiskt fästa och ladda din Iphone 12 i bilen. Fästet i sig är rejält, så det hänger på ventilationsgallret hur väl allt sitter på plats. Vad som inte framgår tydligt är att laddaren inte alls är en 15-watts Magsafe-laddare utan laddar enligt Apples gamla 7,5 watts-standard. Så länge du är medveten om det är det dock ett fäste vi gärna använder.

Pris: 490 kronor hos Dustin
Läs vårt test av Mophie snap+ wireless vent mount

Apple Transparent skal med MagSafe till iPhone 13
Foto: AppleApple Transparent skal med MagSafe till Iphone 13

Apple Transparent skal med Magsafe till Iphone 13

Det är ingen större idé att använda Magsafe-tillbehör om skalet försvagar den magnetiska kopplingen. Med Apples egna skal är det garanterat inga problem. Använder du ett genomskinligt skal ser alla vilken snygg färg du har valt på din Iphone 13. Skalet är halkfritt, skyddar din mobil och behandlat för att motstå repor och gulnande på grund av solen.

Pris: Från 505 kronor på Prisjakt

Läs vår lista med 8 skal för Iphone 13, Iphone 13 Mini, Iphone 13 Pro och Iphone 13 Pro Max

iPhone-plånbok i läder med MagSafe
Foto: AppleIphone-plånbok i läder med MagSafe

Iphone-plånbok i läder med Magsafe

Strax efter Iphone 12-lanseringen släppte Apple en magnetisk ”plånbok” där det gick att stoppa in de kort som man inte kunnat lägga in i Wallet. I samband med att Iphone 13 släpptes kom denna uppdaterade modell som stöder Hitta-appen. Om plånboken lossas från mobilen får du en notifiering och det sätts ett bokmärke på kartan om var den senast sågs.

Pris: 729 kronor hos Proshop
Läs vårt test av Apple Iphone leather wallet with Magsafe


Här hittar du vår lista med 6 Magsafe-korthållare för Iphone

Apple externt Magsafe-batteri
Foto: Jonas EkelundApple externt Magsafe-batteri

Apple externt Magsafe-batteri

Apple fick faktiskt se sig slagna av Anker när det gällde att få ut ett Magsafe-batteri på marknaden. Men när originalet väl dök upp visade det sig vara elegantare, ha omvänd trådlös laddning från Iphone (!) samt att det kan fungera som en bordsladdare med full effekt hemma. Däremot har det märkligt liten kapacitet.

Pris: Från 1 009 kronor på Prisjakt
Läs vårt test av Apple Magsafe Battery Pack

Belkin Magnetic Portable Wireless Charger
Foto: Jonas EkelundBelkin Magnetic Portable Wireless Charger

Belkin Magnetic Portable Wireless Charger

Raka motsatsen till Apples batteri är Belkins som är en riktig bjässe, så pass stort att det faktiskt inte går att använda kameran när du laddar. Men den har så stor kapacitet, den dubbla mot de flesta konkurrenterna, att den kan ladda Iphone flera gånger om. Och den laddar väldigt snabbt, både trådlöst och om man använder sladd.

Pris: 499 kronor på Netonnet
Läs vårt test av Belkin Magnetic Portable Wireless Charger 10K

Mophie Snap+ Juice Pack Mini
Foto: Jonas EkelundMophie Snap+ Juice Pack Mini

Mophie Snap+ Juice Pack Mini

Förutom sitt charmiga tygklädda yttre och tilltalande storlek så diskriminerar inte Snap+ Juice Pack. Den kan fås att funka med annat än Iphone 12 med hjälp av en adapter. Men dess mest tilltalande sida är hur effektivt den utnyttjar sitt lilla batteri för att ladda en stor mobil betydligt mer än konkurrenterna i samma klass.

Pris: 390 kronor hos Proshop
Läs vårt test av Mophie Snap+ Juice Pack Mini

Läs hela vårt test av 6 stycken Magsafe-kompatibla batteripack