En domare i USA har beslutat att Valve, skaparen av den populära spelplattformen Steam, måste lämna över försäljningsdata, prisdata och annan information om 436 spel till Apple som företaget ska använda som bevisföring i den kommande rättegången mellan Apple och Epic Games, rapporterar Law360 via Macrumors.

Apple och Epic Games befinner sig i en juridisk tvist där Epic Games anklagar Apple för att ha ett monopol och låsa in utvecklare i företagets ekosystem där de tvingar dem att betala "30 procent skatt" på sin appförsäljning.

Apples advokater tänker argumentera mot detta bland annat genom att jämföra App Store-försäljningen med data från Steam och andra spelplattformar och distributörer.

Valves advokater har tidigare begärt att domstolen skulle neka Apples begäran med anledning av att uppgifterna är värdefulla affärshemligheter, att det skulle kräva stora personalresurser att ta fram dem samt att Valve inte har något att göra med spel på mobiler.

Rättegången mellan Apple och Epic Games är planerad att äga rum i juli. Valve har nu till mitten av mars på sig att ta fram datan.

Läs också: Steam vill få spelutvecklare att bygga in stöd för handkontroller