Enligt den amerikanske analytikern Dan Ives är Apples största misstag under de senaste 10-12 åren att företaget inte lade vantarna på Netflix när man hade chansen.

I dagsläget har Netflix 203 miljoner användare och det lär bli extremt svårt för Apple TV Plus att försöka komma ikapp. Det enda hoppet står till att köpa upp någon eller några filmstudior och på så sätt utöka katalogen rejält.

– Vi har talat om MGM, Lionsgate och A24, annars kommer de att stå kvar utomhus och nöja sig med att titta in genom fönstret, säger Dan Ives i en intervju med Yahoo Finance.

Nyligen uttalade sig Netflix-grundaren Marc Randolph också kritiskt om Apple TV Plus, detta då Apple hittills inte har satsat fullt ut på tjänsten.

Den 25 mars har det gått två år sedan Apple presenterade planerna för Apple TV Plus och fortfarande är utbudet av filmer och tv-serier på tjänsten minst sagt skralt. Det har i sin tur tvingat Apple att förlänga gratiskampanjen, detta för att inte riskera att användarna väljer bort tjänsten för gott.

Apple TV 4K 64GB Pris vid test: 1990 kr.

Bästa pris just nu: 1915 kr