Som en del av domstolsförhandlingarna inför rättegången mellan Apple och Epic Games har Apple begärt ut en stor mängd uppgifter från Valves Steam-butik, rapporterar PC Gamer.

Epic har tidigare varit kritiskt mot Steam, med påståenden om att Valve slukar en stor del av vinsterna inom datorspel. Apples advokater anser att det innebär att det är en relevant jämförelse med situationen Epic klagar på på App Store.

Läs också: Fortnite-utvecklaren ger sig efter Apple i EU

Valves advokater håller inte med, och säger att dels är uppgifterna Apple vill åt värdefulla affärshemligheter och dels skulle det kräva ett enormt arbete att ta fram en del av de uppgifter företaget är ute efter, eftersom det inte ingår i den vanliga verksamheten att lagra dessa uppgifter.

Apple vill ha totalsiffror från Steam – hur stora intäkter butiken har, hur stor försäljning utanför Steam som ändå kan härledas till butiken och hur stor vinsten är. Dessutom vill företaget att Valve lämnar över data om alla spel som säljs i butiken, inklusive uppgifter som namn, när de har funnits ute till försäljning och priserna på själva spelen samt eventuella köp-i-appen.

Valve påpekar att det inte har något alls med spel på mobiler att göra, och ber domstolen neka Apples begäran.