Macrumors har fått tag i ett memo som Apple har skickat ut till sina butiker och auktoriserade serviceverkstäder, som bekräftar att Iphone 12 och Iphone 12 Mini snart i högre utsträckning kommer gå att reparera.

Med hjälp av vad Apple kallar ”Iphone Rear System” blir det möjligt att byta ut moderkort och andra interna komponenter samt glaset på baksidan utan att behöva byta skärm och kamerorna på baksidan. Tidigare har ”reparation” av moderkort och Truedepth-kameran för Face ID bestått av ett komplett byte av telefonen. Den enda komponent som framöver fortfarande kommer kräva ett komplett byte är kamerorna på baksidan. Skärmen och batteriet kan som bekant sedan länge ersättas var för sig.

Till att börja med gäller den nya reparationstekniken bara Iphone 12 och Iphone 12 Mini, inte Pro-modellerna. Reparationerna ska bli tillgängliga i alla länder där telefonerna säljs.

För kunder med garanti kvar är det här mest en fråga om att minska miljöpåverkan och i vissa fall snabba upp reparationen, men för de som vill reparera en äldre telefon kan det även minska kostnaden.

Apple iPhone 12 Pro 128GB Pris vid test: 12464 kr.

Bästa pris just nu: 11990 kr