Uppdatering (2021-02-06):

Häromdagen krävde Apple att utvecklare skulle skicka tillbaka de specialdatorer som hyrts ut i syfte att ta fram mjukvara som anpassats för företagets nya M1-processor.

Många utvecklare reagerade med ilska när det stod klart att de endast skulle få tillbaka 200 dollar av de 500 dollar som det kostade att hyra datorerna och nu har Apple valt att höja ersättningen till just 500 dollar.

Enligt ett mejl till utvecklarna som återges av Macrumors säger Apple att man har lyssnat på kritiken och att man vill visa sin uppskattning genom att höja ersättningen.

En annan del av kritiken var att ersättningen skulle betalas ut i form av en kredit som måste utnyttjas senast i maj, men nu har utvecklarna fram till årsskiftet på sig att utnyttja krediten för att köpa valfri Apple-produkt.

Tidigare (2021-02-04):

Efter WWDC i somras började Apple skicka ut särskilda utvecklarmaskiner kallade Developer Transition Kit, i princip en Mac Mini med A12Z-processor lånad från Ipad Pro. Målet var att få så många utvecklare som möjligt att fixa stöd för Apple Silicon i sina program innan lanseringen av datorerna under hösten.

Nu är riktiga Mac Mini med M1-processor ute och finns i lager, och Apple har börjat be utvecklare att skicka tillbaka utvecklingsmaskinen, rapporterar 9 to 5 Mac.

Datorerna såldes inte utan skickades ut mot en hyravgift på 500 dollar eller motsvarande belopp i lokala valutor, och eftersom Apple ursprungligen lovade att utvecklarna skulle få ha den i ett år erbjuder företaget nu 200 dollar rabatt på en ny Mac med M1-processor till utvecklare som skickar tillbaka specialdatorn.

Apple Mac Mini (2020) - M1 CPU/GPU 8C 8GB 256GB

Bästa pris just nu: 8079 kr