Apple Watch är ett fantastisk hjälpmedel för att ha koll på kropp och träning. För vissa träningsformer kan klockan till och med automatiskt känna av när du inleder och avslutar ett pass, men av de många formerna i appen Träning är det fortfarande många du själv måste komma ihåg att avsluta när du är klar. Det gäller till exempel yoga och styrketräning. Det är lätt att glömma när du ligger där och svettas och pustar ut efter passet. Och plötsligt har du ett två timmar långt yogapass som egentligen var 12 minuter.

Det finns inget sätt i träningsappen att korta ett träningspass som blivit för långt och passet sparas automatiskt till Hälsa, där det blir en del av din statistik. Om det händer relativt ofta kan det skapa en oriktig bild av din träningsnivå och hälsa, det kan således vara en god idé att ta bort sådana pass. Men hur du gör det är inte direkt uppenbart och du måste rota rejält i Hälsa-appen för att komma fram till rätt plats.

Öppna appen Hälsa på Iphone. Det finns flera vägar, men det enklaste är att visa fliken Översikt och skrolla ned tills du hittar Träningspass. Skrolla hela vägen till slutet i den avdelningen och välj Visa alla data. Det kan ta en stund för appen att ladda alla passen om du har använt klockan för att registrera träningspass länge.

Hitta träningspass

Hittar du det inte via Översikt kan du välja fliken Bläddra istället, följt av Aktivitet och skrolla ned till Senaste 7 dagarna där du hittar Träningspass.

Här kan du bläddra i listan och hitta pass som blivit för långa eller registrerade av misstag. För att ta bort enstaka pass, svep åt vänster på själva passet så dyker alternativet Radera upp. Du kan också välja Ändra uppe till höger och trycka på minusknapparna till vänster om passen ett efter ett – det är aningen snabbare om du har flera pass att ta bort.

Tyvärr finns inget sätt att helt enkelt korta ett pass, du måste välja mellan att behålla det som det är eller ta bort det helt och hållet.

Fungerar även för andra datatyper

Du kan skrolla ned till slutet även i de flesta andra kategorier i Hälsa och välja Visa alla data. På så sätt kan du till exempel ta bort om du råkat lägga in fel vikt eller något annat. Eller ta bort knasiga automatiska inmatningar från appar.

Apple Watch Series 6 44mm Aluminium with Sport Band Pris vid test: 4429 kr.

Bästa pris just nu: 4090 kr