Apple tillverkar i dag de flesta av sina produkters höljen i aluminium. Företaget har börjat gå över till återvunnen aluminium, bland annat i Mac Mini, men verkar också sitta på alternativa metaller.

Titan är en betydligt starkare metall än aluminium och även om densiteten är högre kan ett hölje tillverkat i titan göras mycket tunnare med samma hållfasthet, så att resultatet blir en lättare produkt.

I en nyligen publicerad patentansökan skriver Apple om tekniker som kan användas för att göra ytan på ett hölje i titan till en bärbar elektronikprodukt snyggare genom att kombinera putsning och anodisering, rapporterar 9 to 5 Mac.

Det mest intressanta med patentet är att det visar hur titanhöljen kan användas i Mac, Iphone och Ipad och inte bara Apple Watch som i dag. Om Apple börjar tillverka Macbook i titan är det inte första gången. Mellan 2001 och 2003 sålde företaget Powerbook G4 i titan, allmänt kallad ”Tibook”.

Men med tanke på att Apple redan tillverkar Pro-modellerna av Iphone i stål istället för aluminium är det kanske troligare att det handlar om att ersätta stålet med lättare titan.