Uppdatering (2021-02-08):

Enligt en ny rapport från Bloomberg står det nu klart att Apples tidigare hårdvaruchef Dan Riccio tagit över ansvaret för företagets satsning på AR (förstärkt verklighet).

Sedan tidigare ryktas det om att Apple tänker lansera ett VR-headset nästa år och ett par smarta glasögon om 2-3 år. Vill du veta mer om dessa produkter är det bara att surfa vidare till vår ryktessammanställning.

Tidigare (2021-01-26):

Apple har stuvat om lite i ledningsgruppen. Dan Riccio, som sedan 2012 har haft titeln ”senior vice president of hardware engineering”, slutar i den rollen och ska istället basa över ett hemligt projekt och rapportera direkt till Tim Cook.

Några ledtrådar om vad projektet i fråga handlar om får vi inte, men Dan Riccio säger i ett pressmeddelande att han ska lägga all sin tid och energi på att ”skapa något nytt och underbart”.

Ny chef för hårdvaruutveckling blir John Ternus som har jobbat på Apple sedan 2001 och har setts mycket den senaste tiden i Apples hårdvarupresentationer, till exempel lanseringen av de nya Macarna med M1-processor.