Uppdatering (2021-05-08):

Apple undersöker glukosmätare för Apple Watch

Apple utför just nu en kundundersökning bland vissa Apple Watch-användare med frågor om bland annat vilka appar och hälsofunktioner som kunden använder, skriver 9 to 5 Mac.

Apple frågade bland annat vilka tredjepartsappar som kunden använder för att hålla koll på sin hälsa, samt om kunden har några appar installerade för att hålla koll på matvanor, mediciner samt blodsockernivåer.

Läs också! Apple Watch upptäcker hjärtproblem som missades av sjukhus-ekg

Särskilt den senaste frågan är intressant med tanke på att Apple sedan en tid tillbaka ryktas lägga till en glukosmätare i nästa generation Apple Watch.


Tidigare (2021-05-03):

Uppgifter: Apple Watch får sensorer för blodtryck och blodsocker

Någon gång i höst är det dags för Apple Watch Series 7 och nu har det börjat ryktas om vilka nyheter det kan bli tal om den här gången.

Enligt en ny rapport från The Telegraph har Apple planer på att lägga till nya sensorer från Rockley Photonics som gör det möjligt att mäta blodtrycket, blodsockret och blodalkoholnivåer.

Sensorerna i fråga är noninvasiva, vilket innebär att de i likhet med sensorerna som håller koll på pulsen och blodsyret använder sig av infrarött ljus.

Apple har tidigare ansökt om ett antal patent rörande just blodsockermätning, men det finns förstås en risk att funktionen dröjer ytterligare ett år.

Förmodligen kommer vi även att bjudas på en mer kraftfull processor och andra uppdaterade komponenter. Däremot tros de nya skärmarna med mikro-led dröja ett tag till.

Apple Watch Series 6 44mm Aluminium with Sport Band Pris vid test: 4429 kr.

Bästa pris just nu: 4029 kr