Nya Ipad-modeller är inte den enda överraskningen på kvällens Apple-event. Apple Watch Series 7 hade tippats få en ny design med skarpare kanter än tidigare, men det visar sig vara felaktigt. Klockan har samma bulliga form som föregångarna.

Skärmen har dock i enlighet med ryktena blivit större. Den rymmer hela 50 procent mer text än Series 5 och 6, och det utnyttjar Apple genom att lägga till ett komplett tangentbord för att skriva meddelanden, söka och annat. Knappar i gränssnittet tar upp lika stor del av skärmen och har alltså blivit större.

Skärmen skyddar av det hårdaste glaset Apple hittills har använt, och klockan har nu IP6X-skydd mot damm (och är så klart fortfarande vattentät).

Batteritiden är kvar på 18 timmar men den laddar 30 procent snabbare och Apple säger att åtta minuter på laddning räcker för åtta timmars sömnspårning.

En sak ryktena hade rätt om är att Apple verkar ha vissa problem med tillverkningen. Apple Watch Series 7 kommer släppas ”senare i höst”. Priserna är oförändrade från Series 6.