Apple har valt att donera den stora väggmålning för Black Lives Matter som uppstått på barrikaderna framför Apples butik vid Pioneer Place i Portland, Oregon i USA, till välgörenhetsorganisationen Don't Shoot PDX, rapporterar Apple Insider.

I sitt nyhetsbrev skriver Don't Shoot PDX att väggmålningens paneler "reflekterar gensvaret från så många som blev vittne till sommarens uppror och gemensamma protest mot institutionaliserat våld och vit nationalism"

Apple satte upp barrikaderna på sin butik i Portland efter att den blivit plundrad och fått sina glasfönster inslagna i samband med protesterna mot George Floyds död i somras. Varpå den lokala kostnären Emma Berger tecknade ett porträtt av George Floyd och orden "Jag kan inte andas". Ytterligare konstverk och meddelanden tillkom allteftersom.

"Konstnärer i Portland gjorde om de blanka barrikaderna runt vår Pioneer Place Apple Store och skapade ett monumentalt konstverk som ärade den pågående kampen mot rättvisa och George Floyd, Breonna Taylor och Ahmaud Arberys liv. Apple stödjer konstnärerna och alla som kämpar för social och etnisk rättvisa", skriver Apple i ett uttalande.

Det är för stunden okänt vad som kommer göras av väggmålningen.

Läs också: Apples aktie når sin högsta notering någonsin