Uppdatering (2021-11-09):

Macrumors har gjort en sammanställning över vad vi kan förvänta oss av efterföljaren till Macbook Air, detta utifrån de senaste rapporterna från analytiker och experter.

Eventuellt kan den nya datorn få namnet Macbook, något som betyder att tillägget Air pensioneras efter att ha varit i bruk sedan 2008.

Vidare slopas den klassiska kilformen, något som innebär att det finns plats för fler portar. Det lär emellertid inte bli tal om stöd för hdmi eller inbyggd kortläsare.

Mycket tyder på att vi får se samma sorts miniled-skärm som återfinns i de nya modellerna av Macbook Pro och tyvärr lär det placeras en så kallad flärp längst upp med plats för webbkameran.

Enligt vissa rykten får vi dessutom möjligheten att välja mellan en rad olika färger, närmare bestämt blått, grönt, rosa, silver, gult, orange och lila.

Den nuvarande modellen av Macbook Air lanserades i november 2020, men det är högst osäkert när efterföljaren lanseras. Apple brukar anordna event i mars, juni och september, så i värsta fall kan det dröja 10 månader till.


Uppdatering: 2021-10-24:

Macbook Air kan bli först ut med M2-processor

Nästa år lär Macbook Air få en helt ny design, enligt uppgifter som vi tidigare publicerat. Nu kommer fler uppgifter om specifikationerna för denna dator, denna gång rapporterade via en serie tweets från ”Apple-läckaren” Dylandkt, som Appleinsider också skrivit om.

Bland annat lär nästa Macbook Air bli Apples första dator, eller i alla fall en av de första, att få en ny M2-processor. Denna processor lär inte bli snabbare än M1 Pro eller M1 Max, utan istället fokusera på låg energiförbrukning.

Vidare anses det ”troligt” att nästa Macbook Air får den nya mini-ledtekniken, men Promotion med variabel uppdateringsfrekvens upp till 120 Hz anses mindre troligt.

Fler detaljer

  • Nästa Macbook Air väntas få en 1080p-webbkamera.
  • Det är okänt om datorn får en ”flärp” som Macbook Pro.
  • Macbook Air lär få Magsafe.
  • En 30 watt strömadapter följer med datorn – vilket kanske inte räcker till för samma snabbladdning som i nya Macbook Pro.
  • Datorn väntas inte få hdmi eller sd-kortsläsare.
  • Stöd för upp till två externa skärmar – via usb-c.
  • Datorn väntas komma i en rad färger – se Imac som inspiration för hur Macbook Air kan bli.