Uppdatering: 2021-10-24:

Macbook Air kan bli först ut med M2-processor

Nästa år lär Macbook Air få en helt ny design, enligt uppgifter som vi tidigare publicerat. Nu kommer fler uppgifter om specifikationerna för denna dator, denna gång rapporterade via en serie tweets från ”Apple-läckaren” Dylandkt, som Appleinsider också skrivit om.

Bland annat lär nästa Macbook Air bli Apples första dator, eller i alla fall en av de första, att få en ny M2-processor. Denna processor lär inte bli snabbare än M1 Pro eller M1 Max, utan istället fokusera på låg energiförbrukning.

Vidare anses det ”troligt” att nästa Macbook Air får den nya mini-ledtekniken, men Promotion med variabel uppdateringsfrekvens upp till 120 Hz anses mindre troligt.

Fler detaljer

  • Nästa Macbook Air väntas få en 1080p-webbkamera.
  • Det är okänt om datorn får en ”flärp” som Macbook Pro.
  • Macbook Air lär få Magsafe.
  • En 30 watt strömadapter följer med datorn – vilket kanske inte räcker till för samma snabbladdning som i nya Macbook Pro.
  • Datorn väntas inte få hdmi eller sd-kortsläsare.
  • Stöd för upp till två externa skärmar – via usb-c.
  • Datorn väntas komma i en rad färger – se Imac som inspiration för hur Macbook Air kan bli.

Tidigare (2021-10-20):

Med tanke på att Apple nöjde sig med att lansera nya modeller av Macbook Pro på måndagens event lär det dröja till nästa år innan vi får se en uppgradering av syskonmodellen Macbook Air.

Macrumors har gjort en sammanställning över vad vi kan förvänta oss av nästa Macbook Air, detta utifrån de senaste rapporterna från analytiker och experter.

Bland annat sägs det bli tal om en ny design utan den klassiska kilformen som hängt med ända sedan 2010. Det innebär å sin sida att det finns plats för fler portar, däribland den högt uppskattade Magdafe-kontakten.

Mycket talar för att vi får se samma sorts miniled-skärm som återfinns i de nya modellerna av Macbook Pro och tyvärr lär det placeras en så kallad flärp längst upp med plats för webbkameran.

Enligt vissa rykten får vi dessutom möjligheten att välja mellan en rad olika färger, närmare bestämt blått, grönt, rosa, silver, gult, orange och lila.

På insidan lär det bli tal om en mer kraftfull processor som möjligtvis får namnet M2. Kodnamnet är ”Staten” och tanken är att den ska ha lika många processorkärnor som föregångaren M1. Däremot kan antalet grafikkärnor öka.

Den nuvarande modellen av Macbook Air lanserades i november 2020, men det är högst osäkert när efterföljaren lanseras. Apple brukar anordna event i mars, juni och september, så i värsta fall kan det dröja 11 månader till.