Uppdatering (2021-05-19):
Enligt Bloombergs Apple-expert Mark Gurman kommer Apple att presentera nya modeller av Macbook Air under hösten.

En av nyheterna blir en efterföljare till dagens M1-chipp, men det är fortfarande oklart om namnet blir M2 eller något helt annat.

Kodnamnet för det nya chippet är ”Staten” och bortsett från högre prestanda bjuds vi även på fler grafikkärnor.

Sedan tidigare ryktas det även om stöd för den nya bakbelysningen mini-led, men eventuellt kan detta dröja till nästa års modell.

Uppdatering (2021-05-07):

Enligt den välkände teknikläckaren Jon Prosser kommer årets modeller av Macbook Air att släppas i samma färger som de senaste modellerna av Imac, det vill säga blå, grön, rosa, silver, gul, orange och lila.

Senaste gången vi fick se färgglada bärbara datorer från Apple var 1999 när Ibook G3 lanserades. Bara två år senare var det slut på det roliga när de fem färgerna (Tangerine, Blueberry, Graphite, Indigo och Key Lime) byttes ut mot vitt.

Läs också: Krönika - Därför kan 2021 bli året Macen får allt vi frågat efter

Tidigare (2021-01-22):

Bloomberg-journalisten Mark Gurman rapporterar att Apple planerar att släppa en ännu tunnare och lättare Macbook Air under andra halvan 2021, alternativt i början av 2022.

Enligt Mark Gurman ska den kommande datorn använda sig av Apples Magsafe-laddare och nästa generation av företagets egna Mac-processor.

Datorn sägs fortfarande vara på 13-tum men ska åstadkomma en mindre storlek bland annat genom nedkrympta kanter runt skärmen.

Macbook Air från 2020 har en vikt på 1,29 kg. Vad den nya lättare varianten kommer väga och hur tjock den kommer vara är än så länge okänt. I vilket fall sägs datorn komma med ett par usb 4-portar.