När Ifixit öppnade Airpods Max och började plocka isär de olika delarna visade det sig att de är något helt annat än andra Airpods-modeller. I själva verket är de några av Apples mest reparerbara prylar på flera år, och byggkvaliteten är minst sagt rejäl.

Test: Apple Airpods Max – maffiga over ear-hörlurar

Den första upptäckten är det finurliga sätt på vilket du tar av kåporna från bygeln. Tryck ett simkortsverktyg eller liknande i ett litet hål bakom öronkudden så lossnar det. Det ser ungefär lika enkelt ut som att ta loss armbandet från Apple Watch. Det här innebär att det är tekniskt möjligt att byta ut bygeln, även om vi inte vet om Apple kommer erbjuda sådana reparationer.

Gångjärnet är en annan punkt Ifixit fixerar på: Apple har ansträngt sig extra mycket för att göra motståndskraftigt mot slitage.

Ifixit ger Airpods Max betyget 6 av 10 i reparerbarhet, vilket kan jämföras med vanliga Airpods och Airpods Pro som fick 0 av 10, och samma betyg som samtliga Iphone-modeller släppta under 2020 fick.

Isärplockade får Airpods Max enligt Ifixit konkurrenterna Sony WH-1000XM4 och Bose NC 700 att se ut som leksaker, och Apples hantverk påminner enligt sajten mer om en mekanisk klocka än några hörlurar.