Mac Pro är i dagsläget den enda Mac-datorn som inte har utrustats med Apples egna processor, men det ska det snart bli ändring på.

Apples kommande oktober-event lär nämligen en ny modell av Mac Pro presenteras, annars håller inte företaget sitt löfte om att slutföra övergången till egna chipp senast i november.

Med tanke på att Mac Pro riktar sig till professionella användare lär vi få se något mer kraftfullt än M2-chippet som återfinns i den senaste modellen av Macbook Air.

Enligt tidigare rykten handlar det om 20 processorkärnor och 64 grafikkärnor i ingångsmodellen, medan toppmodellen erbjuder 40 processorkärnor och 128 grafikkärnor. Kodnamnen för de båda modellerna sägs vara Jade 2C-Die respektive Jade 4C-Die, rapporterar 9to5Mac.

Förhoppningsvis kommer de nya M2-chippen att ha stöd för mer än 128 gigabyte arbetsminne, vilket är en av förklaringarna till varför Apple avvaktat med att uppgradera Mac Pro.

Det återstår att se om Apple väljer att behålla de nuvarande modellen, men med tanke på att det inte har förekommit några trovärdiga rykten om ny design lär så vara fallet.