Träna i naturen – Workoutdoors

Att vara ute mer är nyttigt på flera sätt och med fortsatta covid-restriktioner gör du dig själv och andra en tjänst genom att hålla dig långt från andra.

Workoutdoors

Varför inte då passa på att träna utomhus? Med appen Workoutdoors får du detaljerade kartor över hur du går, löper, cyklar eller rör dig i allmänhet. Detaljerade vektorkartor över hela jorden ingår och du kan importera turer i gpx-formatet. Kartorna är förvånansvärt lättnavigerade på klockan, du använder till exempel den digitala kronan för att zooma in och ut.
Pris: 69 kronor.


Stegräknare med fyrfota vän – Stepdog

Apple Watch har märkligt nog ingen inbyggd app för att se hur många steg du har gått.

Stepdog

Det finns hundratals tredjepartsappar som rättar till detta, för de som vill kolla att de har gått lagom mycket, men ingen är så söt som Stepdog. Välj ditt stegmål och vilken hundras du vill ha. Vovven går med dig tills du har nått målet – då går den och lägger sig i kojan.
Kräver: Series 4 eller senare, Infograf modulär-urtavlan.

Pris: Gratis, köp i appen för fler hundraser och annat.


Skaffa nya vanor – Streaks

Många nyårslöften handlar om att ändra vanor – att sluta eller börja med något eller göra något mer eller mindre än vad du brukar.

Streaks

Appen Streaks kan hjälpa dig att börja skapa bättre vanor genom att förvandla rätt beteende till ett spel. Varje gång du gör något du tycker om, trycker du på appen och aktiverar din vana. Appen räknar sedan hur många dagar tills du har uppfyllt målet och ju längre du hållit på desto mer ökar motivationen att fortsätta. 
Pris: 59 kronor.


Håll koll på fastandet – Zero

Har du tänkt börja äta hälsosammare och prova på periodvis fasta?

Zero

5:2-dieten är den mest kända varianten, men det finns många andra. Appen Zero gör det lättare att hålla koll på när du ska låta bli att äta eller äta mindre.
Pris: Gratis, Plus-prenumeration för förprogrammerade fastor, mer statistik och annat.


För viktväktaren – Vekt

Är målet att gå ned i vikt vill du förmodligen föra statistik över detta, dag för dag eller vecka för vecka.

Vekt

Du kan manuellt uppdatera din vikt i den inbyggda appen Hälsa, men det finns lättare alternativ om det är något du gör ofta. Till exempel Vekt, som även har snabb inmatning på Apple Watch så du kan spara vikten direkt medan du står på vågen. Visar även bmi efter varje invägning.
Pris: 25 kronor.


Hur mår du egentligen? Moodistory

Den pågående pandemin har satt sina i hur vi lever och umgås, men även också i hur vi mår.

Moodistory

Om du varit nedstämd och mått dåligt under det gångna året är du långt ifrån ensam. Med appen Moodistory kan du börja hålla koll på din mentala hälsa, med målet att lära känna dig själv bättre. Du kan när som helst snabbt och enkelt tala om hur du mår på en sexgradig skala, appen för sedan statistik och kan hjälpa dig upptäcka sånt som får dig att må sämre eller bättre.
Pris: 59 kronor.


Enklaste yogan – Start with yoga

Lite yoga varje dag är bra för både kropp och själ.

Start with yoga

De flesta yogaappar kräver att du har din Iphone framme, men lilla enkla Start with yoga fungerar bra med bara Apple Watch. Dessutom slipper du dyra prenumerationer, som annars är mer eller mindre standard för yogaappar. Enkla illustrationer visar vilka positioner du ska inta. Du kan dessutom ladda ned nya rutiner eller bygga egna med ett verktyg i Iphone-appen.
Pris: 35 kronor.