Skrivvänligt

Brydge

Ska du skriva ett kort mail eller ett sms, då är det virtuella skärmtangentbordet helt okej. Men ska du skriva längre text kommer dina fingertoppar att protestera mot den omilda behandling de utsätts för. Brydge Pro löser detta med ett snajdigt aluminiumtangentbord för 12,9-tums Ipad Pro med inbyggd trackpad. Brydge Pro finns till 11 och 12,9 tums Ipad Pro (2018 och 2020 års modeller). Tangentbordet är bakgrundsbelyst, ansluts via bluetooth och har upp till tre månaders batteridrift.

Också värt att notera är att musplattan har stöd för olika gester, som att växla mellan program, expose med mera.

Pris: Kostar 2 690 kronor på Mediamarkt


Det smarta tangentbordet

Apple

Vore det inte trevligt om Apple kunde döpa ett tillbehör med ett namn där orden magisk, smart eller revolutionerande inte fanns med? Apple Smart Keyboard Folio till Ipad Pro 11 tum är ett tangentbord i full storlek och således perfekt för er som skriver mycket. När du inte skriver kan du använda som ett ställ eller skydd för din Ipad. Ingen laddning eller parkoppling krävs – det är bara att ansluta tangentbordet och börja skriva.

Pris: 2 190 kronor på Mediamarkt


Förvandla skärmen till papper

Paperlike

En Ipad i kombination med en Apple Pencil kan bli hur kul som helst. Rita, skissa, skriv anteckningar och mycket mer. Enda problemet med pennan är att när du skriver på glas så känns det som om du skriver på glas. Paperlike är ett skärmskydd som dessutom ger samma friktion som när du skriver på papper. Hur smutt som helst tycker vi!

Pris: 349 kronor hos Iphonebutiken


Stillfullt stativ

Satechi

Satechi R1-stativet är perfektomundo för surfplattor i allmänhet och din Ipad i synnerhet. Stativet är tillverkat av aluminium och har gummiklätt fäste som håller din surfplatta i ett säkert grepp utan att repa den. Det går att justera såväl höjd som vinkel, vilket underlättar för exempelvis videosamtal. Satechi är lätt att vika ihop och får plats i din portfölj eller ryggsäck.

Pris: 449 kronor hos Iphonebutiken


Klottra på plattan

Sandberg

Om du inte känner för att lägga ut halva din framtida pension på en Apple-penna, då kanske du ska kika lite närmre på Sandberg Precision Active Stylus. Förutom ett långt namn går den att använda upp till 12 timmar innan den behöver laddas. Storleken på spetsen är 1,5 millimeter och priset långt mer modest än hos fruktbolaget.

Pris: 399 kronor hos Iphonebutiken


Släpp loss din inre Youtuber

Ställ

Den här är för dig som gärna använder kameran på din Ipad för att filma dig själv. Den är justerbar och kan roteras 360 grader. Passar alldeles utmärkt för alla Ipad från sju till 10,1 tum. Du kan även ha den bredvid sängen, så slipper du hålla i din Ipad när du exempelvis läser eller kikar på en film.

Pris: Kostar 429 kronor hos CDON


Koppla din Ipad till tv:n

Apple hdmi

Har du ingen Apple TV? Inga problem, från dongelmakaren nummer ett kan vi erbjuda Apple Adapter Lightning till hdmi. Det är precis vad det låter som, en adapter som låter dig spela upp material från din Ipad till tv:n. Adaptern har stöd för 1 080p och 5.1-ljud (vi misstänker att 5.1-ljud enbart gäller filmer köpta på Itunes). Har även en extra port så du kan ladda din Ipad medan du njuter av film på tv:n.

Pris: Kostar 595 kronor hos Kjell & Company


Blixtrande usb-kombo

Sandisk

Sandisk Ixpand 2 är en skön kombo av usb-minne och lightning-kontakt. Usb-minnet rymmer 32 gigabyte och kan tack vare lightning-kontakten anslutas till såväl din Ipad som din dator. Du kan även använda det för att säkerhetskopiera din Ipad.

Pris: Kostar 529 kronor hos Kjell & Company


Fodralets tangent

Linocell

För er som har svårt för att beräkna tangens kan vi rekommendera denna video. Ni som vill läsa mer om ett fodral med inbyggd tangentbord kan läsa vidare. Linocell Fodral med tangentbord fungerar för Ipad 10,2, 10,5 Pro och Ipad Air. Fodralet har två ställägen och tangentbordet har fullstora tangenter. Efter tio minuters inaktivitet går det automatiskt ned i sömnläge för att batteri. En full laddning ska räcka till 90 timmars tangentbordsaktivitet.

Pris: Kostar 500 kronor hos Kjell & Company


Varde portar (och portar varde)

Hyperdrive

En Ipad har inte många portar. Vid vår senast noggrant utförda okulära besiktning hittade vi ganska exakt en. Hyperdrive Usb C Hubb löser detta problem. Med råge. I den här får du sex usb c-portar, 3,5 millimeters urtag för hörlurar, hdmi, en usb a, minneskortsläsare med stöd för sd och micro-sd. Lirar även fint tillsammans med Apple Smart Folio tangentbord.

Pris: Kostar 999 kronor hos Kjell & Company


Slimmat från Logitech

Logitech

Tillbehörens mästare måste väl ändå vara Logitech? Här är ett tangentbordsfodralet Slim Folio Pro som passar din Ipad Pro med 11-tums skärm. Tangentbordet är bakgrundsbelyst, vilket gör att du kan sitta i mörkret och skriva. Batteritiden är på imponerande tre månader. Ansluts enkelt via bluetooth samt har plats för Apple Pencil eller annan penna.

Pris: Kostar 1 249 kronor hos Kjell & Company