Enligt en ny rapport från den amerikanska investmentbanken Morgan Stanley som citeras av Macrumors har Apple bestämt sig för att tillverka färre exemplar av Iphone 12 Mini. Syftet är att frigöra kapacitet för att tillverka fler exemplar av Iphone 12 Pro, en modell som det råder högre efterfrågan på.

Så sent som för två veckor sedan presenterade Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) en rapport där det framgick att Iphone 12 Mini endast står för 6 procent av Apples mobilförsäljning.

Som jämförelse står standardmodellen av Iphone 12 för ungefär 27 procent av försäljningen, medan Iphone 12 Pro och Iphone 12 Pro Max står för drygt 20 procent vardera.

Inför lanseringen var det många experter som räknade med att Iphone 12 Mini skulle bli den mest populära modellen, detta då många användare efterfrågat en mindre mobiltelefon med moderna komponenter.

En möjlig förklaring till det oväntat låga intresset för Iphone 12 Mini är att många potentiella kunder hellre väljer Iphone SE, Iphone XR eller Iphone 11, detta då de är betydligt billigare.

Apple iPhone 12 Mini 64GB Pris vid test: 8095 kr.

Bästa pris just nu: 7440 kr