Apples vd Tim Cook höll ett kort tal i samband med online-eventet 2020 Climate Ambition Summit, där han sa att både länder och företag runt om i världen har en skyldighet att arbeta för att göra något åt klimatförändringarna, rapporterar Macrumors

Under talet framhöll Tim Cook Apples egna miljöinitiativ, så som att deras globala inrättningar nu drivs helt av förnybar energi. Företaget har också som mål att bli utsläppsneutralt längs hela sin produktionskedja tills 2030. I sitt tal konstaterade Tim Cook att:

"Att valet står mellan ekonomisk vinst och framtiden för vår planet är falskt och varje ny grön innovation är bevis på det. Det här är inte en tid för att göra ändringar i marginalen. Tillsammans kan vi gå över till en utsläppsfri ekonomi och gå över till en ny era av möjligheter. Det är en tid av ambition, samarbete och ledarskap. Vi vid Apple är glada över att vara era partners och uppmanar företag och regeringar runt om i världen att göra allt vi kan för att göra 2021 till året då vi vänder vår riktning för gott." 

Apple har tidigare fått utstå stor kritik från bland annat Storbritannien för att bidra till stora mängder elskrot genom att bland annat ställa sig emot rätten att reparera elektronik. Apple säger själva att de inte håller med om kritiken och att den inte reflekterar deras miljöarbete.

Läs också: Apple och Amazon får kritik - tar inte ansvar för hantering av elskrot