Tyckte du att 12 500 kronor för Pro Stand var dyrt vill du nog inte veta hur mycket Apple kommer ta för ett dubbelstativ som kan hålla två Pro Display XDR samtidigt, om det blir verklighet.

Stativet har dykt upp i en patentansökan som lämnades in i mars 2019 men har inte publicerats av amerikanska patentverket förrän nu i veckan, skriver Patently Apple.

Apples idé är att använda två fötter med en horisontell stång mellan sig. På stången sitter två fästen av samma slag som på vanliga Pro Stand, som var och en kan skjutas i sidled. Hela stången kan höjas och sänkas och varje skärmfäste kan vinklas, vridas och höjas/sänkas precis som på det enklare stativet.

Ett gångjärn mitt på stången gör att de två skärmarna dessutom kan placeras vinklade antingen in mot varandra för en användare eller utåt för två användare.

Pro Display XDR är en väldigt nischad produkt, men Apple verkar ha börjat använda skärmen ganska mycket internt så det är möjligt att stativet kan börja säljas även om Apple inte räknar med att göra så mycket vinst på den.