Apples nya Macar med M1-processor har mer eller mindre enhälligt hyllats i recension efter recension, men både vi på MacWorld och andra har påpekat att de fortfarande inte riktigt är mogna att användas av alla användare.

En grupp som särskilt bör ta det varligt är de som arbetar med ljud och musik. Dels handlar det om att nya systemversioner alltid kan ställa till det för insticksprogram till syntar, dels om hårdvarutillbehör vars drivrutiner måste uppdateras.

Dessutom måste nödvändig mjukvara uppdateras, och dit hör för väldigt många Audio Hijack och de andra programmen från Rogue Amoeba.

Företaget varnade tidigare att programmen som använder ljudpluginen ACE (Audio Capture Engine) inte fungerar på M1-maskinerna än, men nu har betaversioner med stöd för de nya Macarna släppts.

Rogue Amoeba har publicerat ett supportdokument som visar hur du installerar ACE på M1-Macar – det är en betydligt mer invecklad process än på Intel-Macar eftersom du måste starta datorns återställningsläge för att ändra säkerhetsinställningar.