Uppdatering (2021-01-11)

Ett av de vanligaste problemen med Apples nya Mac-datorer med M1-chippet är svårigheter att ansluta tillbehör via Bluetooth.

Nu rapporterar Macrumors att en lösning tycks vara på gång, detta via en kommande uppdatering av Mac OS Big Sur.

Troligtvis kommer buggfixen att inkluderas i Mac OS Big Sur 11.2 som just nu betatestas för fullt. Uppdateringen är tänkt att skickas ut till allmänheten inom några veckor.

Bluetooth-problem är långtifrån sällsynt på Apples datorer, till exempel har den förra Mac Mini-modellen från 2018 dragits med liknande problem i både Mojave och Catalina.

Tidigare (2020-11-25):

Hur snabb en dator än är blir den närmast oanvändbar om inmatningsenheter – mus/styrplatta och tangentbord – inte fungerar som de ska. Det här är ett problem en del användare av Apples nya Macar med M1-processor har drabbats av.

Youtubaren Patrick Tomasso har publicerat en video där han visar hur en Logitech-mus hoppar och har sig när han försöker redigera film i Final Cut Pro. Han har också problem med avbrott i musiken med både Airpods och ett par Sony-hörlurar.

Reddit skriver ett antal användare också om liknande problem, i många fall också med möss och tangentbord från just Logitech. Några har sluppit problemet genom att byta från bluetooth till anslutning via Logitechs usb-dongel.

Läs mer: Så löser du problem med bluetoothljud på Mac

Apple MacBook Air (2020) - M1 OC 7C GPU 8GB 256GB 13"

Bästa pris just nu: 11895 kr