Uppdaterad (2021-03-10):

Uppgifter: Nya Macbook Pro dröjer till hösten

Enligt en ny rapport från analytikern Ming-Chi Kuo som citeras av Macrumors kommer årets modeller av Macbook Pro att släppas först till hösten.

Skärmstorlekarna sägs bli 14 respektive 16 tum, där den nya 14-tummaren inte blir större än den nuvarande 13-tummaren. Med andra ord går skärmen nästan ända ut till kanten, något som många användare har efterfrågat.

Enligt uppgift ska de båda modellerna dessutom ha stöd för bakbelysningen mini-led, något som ger bättre färgåtergivning, mer svärta, högre kontrast och större dynamiskt omfång.

I övrigt bjuds vi på en mer kraftfull Apple-processor och fler portar, något som du kan läsa mer om här nedanför.


Uppdaterad (2021-02-23):

Kan få inbyggd kortläsare och hdmi-port igen

Enligt analytikern Ming-Chi Kuo blir en av nyheterna i årets modeller av Macbook Pro att den inbyggda kortläsaren kommer tillbaka, något som lär uppskattas av fotografer och filmare.

En annan positiv nyhet är att hdmi-porten också sägs vara på väg tillbaka, något som gör det enklare att koppla in vissa bildskärmar.

Bristen på portar har varit ett av de vanligaste klagomålen på Apples bärbara datorer under de senaste åren, så det är möjligt att företaget till sist tagit till sig av kritiken. Senast vi såg inbyggd kortläsare och hdmi-port i Macbook Pro var 2015.


Uppdaterad (2021-01-15):

Ny design och fler portar

Nästa Macbook Pro låter lovande, i alla fall för den som saknat Magsafe, fler portar och ogillar Touch Bar. Enligt en ny rapport från TF International Securites-analytikern Ming-Chi Kuo släpps nästa generation Macbook Pro under tredje kvartalet 2021, med flera rejäla uppdateringar. Detta rapporterar bland annat Macrumors och 9 to 5 Mac.

Den nya Macbook Pro ska enligt uppgifterna få en ny design med platta sidor, som på Ipad Pro och Iphone 12-serien. Dessutom slopas Touch Bar till förmån för de klassiska, fysiska funktionstangenterna.

Den magnetiska laddkontakten Magsafe ska göra återkomst i någon form, och fler portar ska läggas till på datorn. Kuo specificerar inte vilka portar, men de flesta kunder ska inte behöva köpa några extra adaptrar.

Även Bloombergs Mark Gurman stämmer in i uppgifterna, men tillägger också att skärmarna kan bli ljusstarkare med högre kontrast.

Nuvarande generationens Macbook Pro har visserligen uppdaterats med nytt tangentbord och M1-processor, men det här blir den första större designuppdateringen sedan 2016.

Som vanligt ska rykten som dessa tas med en nypa salt, men Kuo hör till de mest erfarna analytikerna.